TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Avtalsrörelsen drar snart igång inom den offentliga sektorn när det privata börjar bli klar. Kanske var min oro för storkonflikt överdriven men inget är riktigt klart ännu.
I det privata skapas ökade utrymmen genom ökad produktivitet och vad kunder vill betala, dvs prishöjningar.
I den offentliga sektorn skapas också utrymme vi effektivare arbetssätt men framförallt genom ökade skatteintäkter. Skatteintäktsökningen ska  klara av ökade volymer , nya behov, och åtaganden som bland annat staten lägger på oss.
Utrymme skapas också genom effektivare arbete, mindre sjukskrivningar osv. Jag tror också att det skulle frigöras ganska mycket pengar till löner om man alltid tog  billigare resealternativ och att  bo på  billigare på hotell som besöks vid kurser konferencers Löneutrymmet skulle därmed öka.  10 hotellnätter med en prisskillnad på 200 kr frigör 2000 kr som kan användas till löner
Jag har en känsla av att många inte jagar billigare alternativ när den någon annan betalar och det oavsett om det är i den offentliga sektorn eller den privata. Ett sånt beteende skulle stimulera fram byggande av hotell som är billigare. Överstandarden skulle försvinna. Åker man och betalar själv tror jag man är mer noga med vad det kostar

Jag fattar inte varför regeringen skäl de momspengar som vi felaktigt fått betala tidigare . Lagstiftningen har tolkats till vår fördel. Det så det skulle vara då riksdagen fattade beslut. Vi har fått en stöldregering.

 


Fria sprutor till narkomaner har jag samma uppfattning som  Eva Andersson att det är fel att ge dom  fria sprutor. Det är förbjudet att knarka, fria sprutor är en uppmuntran till brott. Det ger också signaler att samhället tycker det är OK att knarka, knarka ni vi håller med utrustning som ni inte fixar själva. Ni klarar bara av att betala det dyra knarket2007-03-19, 06:57  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM