TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag för 21 år sedan minns jag som om det vore i går. Då var jag i Långvattnet i mitt gamla föräldrahem. Jag var uppe länge på natten och helt plötsligt spelades ny musik. Jag trodde att kungen hade dött. Sedan kom fakta att Palme hade skjutits. Det var fruktansvärt overkligt. Det kändes som om att detta inte kunde ske i Sverige, det var helt främmande. Så den natten blev det inget sova av utan ständigt radiolyssnande och TV tittande. Jag hade haft förmånen att lära känna Palme, inte minst genom Bertil Whinberg Byggnads ordförande som också sköts i Estland under kommunisttiden.

Sedan den dagen för 21 år sedan har villkoren för ledande politiker radikalt förändrats med allt vad säkerhet heter. Vi såg det inte minst i valrörelsen då bevakningen var stor. Det finns all anledning att komma ihåg Palme framför allt för hans mycket starka internationella engagemang. Han var de svaga och fattigas verklige företrädare. Men rättsystemet schabblande bort en fällande dom på hans mördare, för jag är helt övertygad om att Palmes fru kände igen och identifierade rätt mördare.2007-02-28, 13:02  Permalink


Snyggt Lennart!
Hoppas det kommer fler som Palme

Folke Andersson
Väldigt bra inlägg!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM