TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Väl bemött blir man i Thailand. De har ett förhållningssätt som gör att man blir på gott humör. Det leende folkets land kallas dom ju. Så bemötandet är det inget fel på alls och visst borde vi ta efter en stor del i bemötandet. Det skulle nog alla tjäna på. Däremot är det mycket eller nästan allt det övriga som är annorlunda. T.ex. bostäderna som inte behöver så mycket mer än tak och insynsskydd och det gäller för alla hus. Här behövs ingen uppvärmning däremot kylning.

Jag besökte en byggarbetsplats under en promenad för några dagar sedan och ska man möta den omvända världen måste sådant ses. Det var minst 20 personer runt armeringsbänken och arbetsplatsen var som en liten kåkstad med små restauranger och butiker. Det är inget att ta efter och det går nästan inte att beskriva hur det såg ut. De kör också med en extrem högerpolitik i Thailand där få saker finansieras via skatten, möjligen skolan upp till gymnasiet, men sjukvården är bara att betala för. De är mycket imponerade av det svenska systemet då man berättar hur det är att bli sjuk i Sverige.

De nya medierna och tekniken runt detta är fantastiskt. Att ha aftonbladet en dag efter är väl en sak, men att var man än är kan följa med via nätet om vad som sker är riktigt bra. Här i Thailand behövs dock snabbare nät dvs. bredband för det tar lite väl lång tid. Ett annat litet problem är tidsomställningen. Om jag glömmer att stänga av telefonen kan det ringa kl. 3 på morgonen för då är klockan 9 på kvällen hemma. En annan nackdel är ju att den som ringer inte betalar samtalet utanför landets gränser och att förklara varför det behövs nya större regioner tar sin lilla tid.

En fundering med anledning av helgens schlagerfestival i TV, som ur demokratisynpunkt är ett hot. Ni kanske tror att jag har fått solsting, men svaret är nej. Men med ett system som gör att man kan rösta flera gånger, så är det inte TV-tittarnas vilja som avgör vem som vinner. Alla omröstningar som sker där det går att rösta flera gånger är ett demokratihot. Att SVT ger sin på dessa avvägar när det gäller demokrati är en skam.

Intresset för min blogg om fördyringarna väckte mycket uppmärksamhet. Till mig personligen har jag bara fått en enda liten negativ reaktion och det var från VK:s ledarsida. Jag hoppas verkligen att de som sitter och fattar beslut om lagar går in och följer hur det gått med processen omkring Botniabanan och de fördyringar som lagstiftningen gett. Än en gång känns det som om det varit till större nytta för miljön om pengarna gått till gratis kollektivtrafik istället. Ska vi ha sådana långdragna processer när det gäller investeringar för företag - då finns det inga pengar att bygga infrastruktur för. Företagen har då investerat i andra länder. De kan inte vänta som nu sker. Dessutom tror jag inte att den utdragna processen har gett ett enda uns av bättre miljö. Inte ett dugg och om jag inte minns fel, men var de det som var meningen med miljöbalken och reglerna runt den. Så här går det inte att fortsätta. Advokaterna som driver folk framför sig om att överklaga allt är tillräckligt välgödda.2007-02-26, 10:36  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM