TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dessa frågor är som jag tidigare skrivit om ordentligt på dagordningen. Hållbarhet handlar dock inte enbart om miljö dvs. ekologi och vilken påverkan som sker på ekosystemen utan även om ekonomi och social hållbarhet. Om man har det tänket i grunden fattar jag inte den som föreslår att enda lösningen på laxens vandringar förbi Stornorrforsen är att släppa på mera vatten. Det finns saker som kan göras bättre ur hållbarhetssynpunkt – det vet vi. Varje kubik vatten som rinner förbi turbinerna, förutom det som inte behövs i nya vandringsvägar, ställer till större miljöproblem. Den elen ska i huvudsak ersättas med kol eller olja. Miljömässigt är det sämre, t.o.m. mycket sämre och inte en tillstymmelse till garanti för bättre fiskvandring. Ny teknik och ny kunskap om fiskvandrig ska självklart prövas i Stornorrfors så att fiskynglen kommer ut i havet utan att passera turbinerna. På så vis vill man försöka inbilla fiskynglen att det är vägen tillbaka till lekplatsen vid vuxen ålder.2007-02-16, 10:23  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM