TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ledande politikers makt pratas det mycket om. Till och med media som tycks veta allt talar aldrig om att enskilda politiker aldrig själv kan fatta beslut själva. Beslut tas alltid i en styrelse, nämnd, fullmäktige, riksdag eller regering men först alltid i en partgrupp. Däremot gäller det ha kolla på eller om tjänstemännen ger sken av att fatta beslut eller tala om vad som gäller. Jag har dessutom sett mycket graverande exempel där gamla kommunala chefer hanterar sanningen mycket vårdslöst och sprider detta, i bland annat tidningar. De tycks veta bäst och ha mycket dålig respekt för politiska beslut och därmed för demokratin. Det som skett i Holmsund är ett sånt exempel.

 

Hur tjänstemannamakten kan utövas finns också i alla statliga organ och myndigheter som i länsstyrelsen. Vi måste vara rädda om demokratin och inte låta specialister ha ännu mer makt och vi ska inte gå mot fler domstolsavgöranden. Överklagandeinstrumentet som jurister använder i bland annat Botniabanan är också ett prov på maktövertagande då man den vägen saboterar genomförandet och skattebetalarna får stå för kalaset. Mycket välfärd har det blivit för två miljarder som deltaöverklagandena kostat. Som skattebetalare tycker jag att en investering på 2 miljarder faktiskt är mycket pengar. Låt mig ta ett exempel. För två miljarder kronor så skulle vi i Umeå kommun kunna åka gratis kollektivtrafik i fyrtio år!!! Dvs. för 50 miljoner kronor per år. Är detta rimligt?2007-02-15, 15:55  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM