TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hållbarhetsrådet
ska läggas ner har regeringen beslutat. Hur man ska jobba med omställningen till långsiktig hållbar utveckling sägs däremot inte. Inte heller hur den kunskap som finns ska tas tillvara.

Regeringen
lägger också långtgående förslag hur vi ska avlyssnas i framtiden. Jag känner inte igen frågan före valet. Då handlade det om att vara kritisk mot vissa förslag som Boström lade. Nu ska alla avlyssnas utan misstanke. Folkpartiet krumbuktar lite. Nu ska verkligen storebror se dig. Att folkpartiet är lite tveksam på kolla av datatrafik är kanske inte så konstigt då de vet hur man tar sig in på andras nät.

Interreg perioden går mot sitt slut och vi har haft gott om pengar från EU. Det blir lite mindre men större områden. Nu väntar vi bara på att Maud och regeringen godkänner vårt program för nästa programperiod så vi får dra igång arbetet. Ett intressant projekt fick vid senaste interreg mötet. Och det är ett projekt där bland annat SLU deltar där man skaffar sig kunskap om harren där vi har en unik grupp ute vid Holmön. Jag rekommenderar verkligen att läsa rapporterna om harren. Var ni finner den så får ni svar på SLU och Kvarkenrådet.

Holmötrafiken
och förhandlingar om den har Tage G tagit upp igen. Vi har träffat honom och förhoppningsvis kan det komma fram ett förslag som slutligen löser frågan. Kommunen är beredd att ta sin del i ansvaret och hoppas att olika statliga funktioner förutom vägverket också gör det.

Psykvården
är under ständig debatt då patienter ständigt anses vara frisk och skrivs ut för att ganska snabbt göra nya brott, som nu när ett barn mördas. Går det att se och bedöma när en psykisk sjuk är frisk. Det händer alltför ofta.

VK:s
ledarsida tycker det är konstigt att inte politiska förhandlingar löses inför öppen ridå som i badhusfrågan. Umeåandan som man prisar har alltid skett genom förhandlingar. Däremot förstår jag inte varför det ska vara skillnad i Umeå gentemot för riket. Jag har inte en enda gång sett att VK:s ledarsida tyckt att förhandlingarna mellan alliansens partier ska ske i en öppen debatt. Inte heller när programmen för dom togs i Umeå liksom regeringsförhandlingar. Varför är det fel när jag, v och mp träffar alliansens ledare?


2007-01-26, 09:18  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM