TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det blir snart en veckas uppehåll mellan bloggarna. Jag ska än en gång försöka bättra mig, men det har varit en hel del resande. Hur det blir under Thailandsresan om 14 dar får vi finna lösning på.

Mona Sahlin
blev som väntat föreslagen som partiledare, men tyvärr så har VF bestämt sig för att på insändarsidan förfölja henne med anonyma insändare som säger att de inte ska rösta på socialdemokraterna i framtiden. Dom som nu tycker så borde väl tordas stå med namn. Kampanjinsändare är dålig stil.

Öppets stadshus
är en trevlig tillställning och det ger goda möjligheter till samtal. Ingen fråga känns speciellt het i dagsläget, möjligen är det ett stort intresse runt Ön men budskapet är entydigt - bygg mycket. Däremot är det märkligt att vädret alltid blir vinter med kyla och sol när det är öppet stadshus.

Norrköpingsbesöket
gjordes för att studera deras logistik satsning med anledning av våra planer. Intressant men skillnaden är stor inte bara i mängd utan att de har järnvägsterminalen inne på hamnområdet.
Intressant koncept har man däremot lyckats med när det gäller curlighallen, något att ta efter.

Länsstyrelsen
kan man inte undgå att kommentera. Man undrar vad länsarkitekten egentligen har emot Umeå och att han yttrar sig över saker som han inte har ett enda dugg med att göra som t.ex. marktilldelningen. Han måste också i ärende efter ärende ha en jävssituation då han är ute och uttalar sig om fråga efter fråga. Här har länsstyrelsens ledning en uppgift att se till att handläggare följer reglerna. Är det på detta sätt är jag inte ett dugg förvånad över medborgarnas syn på myndigheter och sånt smittar över även på kommunen. Visst har jag skrivit och påpekat detta för länsledningen. Dessutom finns ett engagemang i en förening som vill att Umeå ska se ut som det alltid gjort. Mycket beklagligt och vad han kan om god bebyggelsemiljö som det hänvisas till förstår nog få. Det som man kan göra i andra städer går inte här. Den här typen av frågor är ingenting för staten utan ansvaret ska ligga på dom som kan röstas bort vart 4:e år.

Kommande vecka är också ganska fulltecknad.
Jag återkommer men är inte glad över att staten stjäl våra momspengar från operan, som vi kämpat länge för då vi ansett att skattemyndigheterna gjort fel. Vi vinner skattemålet men staten tar pengarna för dom behövs väl för skattesänkningar i Täby. Dit vill man fördela ännu mer pengar i den s.k. kostnadsutjämningen för där har dom högre löner. Det är sanslöst om sånt ska ligga i ett utjämningssystem. Då får dom råd att höja lönerna och vi får betala. Umeå som redan idag betalar mest per person ska ge ytterligare pengar till kommuner som redan idag har låg skatt.2007-01-22, 08:45  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM