TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har skött sidan dåligt sedan den 19 dec beroende på att formen har varit dålig, v 51 hade jag vinterkräksjuka och från annandagen och framåt har jag haft en besvärlig förkylning med en hosta som inte vill ge med sig. Faktiskt första dagen idag som det känns som om att det går åt rätt håll. Kommer ändå med en lite backspegel i denna blogg.

Ishockey har jag trots detta avnjutit bland annat med ett besök för att se MoDo - Malmö. Däremot fanns inte orken att se Almtuna hemma och jag minns inte när jag tvingades stanna hemma en Lövenmatch. Däremot blir jag frustrerad över att dom inte orkar göra mål som senast mot Rögle trots att de är överlägsna ute på plan. Jag är helt säker på att det beror på att man måste in på mål och skymma målvakten. Bättring Löven - då blir det ett bra år.

Skolbesök
är helsköna att besöka. Det är kul att få dela ut priser i nutidsorientering och det känns kul när man får applåder där ens namn är med i ramsan. Däremot har jag svårt att förstå att man får sitta med mössan på när man käkar. Vad får barnen lära sig hemifrån för där ligger ändå huvudansvaret.

Föräldrarna
har också ett ansvar i att se till att veta vad deras barn gör. Den stenkastning som dom gör mot bussar i Röbäck och Böleå måste dom ta ansvaret för men även att allmänheten hjälper till. Det var nära för något år sedan att jag hunnit springa upp s.k. kastare men snabbheten saknades.

Tomtegubbe
fick man vara och vår Tilde 2 år hade full koll under julafton som firades på traditionellt sätt, nu hos vår son tillsammans med min brors familj, sonens svärföräldrar, deras son med familj och även vår 94 årige mor var med ett par timmar. Undra på att handeln ständigt får nya rekord under julhelgen även om inte vi köper julklappar åt vuxna. Juldagen var också enligt gammal tradition till barndomshemmet.

Nyår firar vi som vanligt med våra vänner familjen Öhman från Täfteå som vi gjort sedan 1970 där dom är värdar på nyår och vi på midsommar. Gamla vänner ska man vara rädd om.

Några politiska reflektioner så här vid årsskiftet
Nu träder höjda energi- och bensinskatter i kraft. Vem minns inte den kritik man riktat mot oss i den frågan och flera av allianspartierna lovade inför valet sänkta skatter. Bedrägeri handlar det om. Folkpartisterna i länet gick ut med presskonferenser och lovade sänkt bensinskatt och att de skulle gå emot sitt eget parti. Tala sanning och ljug aldrig brukar vara min ledtråd i politiken.

Lagar och etik
för media behöver göras om. Vi har bloggar och annat där man ljuger sig fram. Är det sant att Lars Ohlys sambo lagt ut osanningar på nätet om Lars Berghagen på gehör måste hon straffas. Är hon dessutom info ansvarig i en ideell organisation är det ännu värre, attacken mot LO:s hemsida är lika allvarlig. Det måste gå att göra ett säkert system som gör det omöjligt med dessa sabotage. Hårda straff ska också ingå i detta

Anna Sjödin
måste man också tänka på lite grann. Såg att den krog hon besökt Crazy Horse strax före jul miste sin rätt att servera alkohol. Det beslutet tas av Stockholms kommun för att man inte sköter sig. Jag tror dessutom ansvariga var spårlöst borta. Jag tror fortfarande att vittnesmålen mot henne var uppgjorda i förväg, vilket inte minst funnits i granskningar.

Slutligen blir det aldrig vinter och de gamla i min födelsebygd kommer inte ihåg en snöfri jul. Vad beror det på? Förhoppningsvis naturliga avvikelser.2007-01-02, 11:17  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM