TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Onsdags företagsbesök innehöll flera intressanta redovisningar där flera tror sig veta att vi kan spara många miljoner med nya grepp. Självklart ska vi kolla upp detta till punkt och pricka för stämmer det går det att där få in dom pengar som den borgliga politiken slår på dvs. minst 10 miljoner ex. socialbidrag.

Travmötets innehåll kan jag inte berätta om då våra stadgar säger vad man kan yppa. Tyvärr när man ser det som står i tidningarna så skulle nog någon person kunna uteslutas ur sällskapet.

Partnerskapsmöte
har vi haft i Skellefteå där strukturfonderna och dess program redovisades. Vi måste bli med i EU och se vilka resurser vi tillförs. Pengar som ingen regering hade kunnat tillföra via sina regionalpolitiska medel. Däremot måste det vara svårt för en som inte varit med i processen att se vad det går ut på. När det gäller beslutsorganisation känns det som om att det blir mer för politiken än i dagens läge och om jag förstår Nutek och näringsdepartementet och mindre för länsstyrelsen.

Kvällen ägnades både åt att besöka NUS och två timmars promenad. Inga nya uppenbarelser idag då promenaden gick åt till att lyssna på sportradion och de svenska handbollsdamernas framgångar. Är det helt omöjligt för radion att hitta någon som i alla fall kan tro på vinst förrän den är helt säkrad. Det är väl inget fel att tro och hoppas.

Media
är företagen djup kritiska mot då de beskriver bara när det går dåligt för företagen och speciellt om de måste säga upp folk. De upplever att det aldrig skrivs att det går bra och när de anställer. Som alla förstår ger inte jag tips som dom efterlyser om hur man ska få en positiv bild, då ingen vet varför media bara är konflikter och negativ bild.

Fredag
blir en hård dag ev. med grötfrukost alternativt promenad och möte med Arboretum Norrs styrelse, vilken pärla vi har där och vilken genbank. Der blir också den traditionella gesällbrevsutdelningen. Sådana system där kompetensen ska bevisas gillar jag. Det blir också s.k. två part, en träff med universitetsledningen där vi försöker dra åt samma håll för att vi ska stärka universitet och därmed Umeå.

Julfest
för en grupp förtroendevalda med respektive och med arbetarerörelseanknytning blir det på kvällen. Maten vet jag redan för det är standard. Glögg börjar vi med och lite kultur med julinnehåll. Blöta, mycket smör, skinka och en öl. Rim med rätt att vara småelak utan att vara dum brukar också ingå liksom lite julspex, självklart också mycket prat men helst inte politik.

Lördag väntar vi åter på de stora pengarna. Det ser svårt ut men min favorithäst Zoccer Wadd ska starta och kanske blir hon en spik. Andra spelare lycka till!


2006-12-08, 09:09  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM