TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I en reklamkampanj i tidningar och på busshållplatser kan vi nu läsa att det är synd om barn som måste åka till Kreta när de helst vill till Liseberg. Jag blir provocerad av denna reklam. De barnen vars föräldrar har råd med en chartersemester kommer troligen till Liseberg också. Det som är ett verkligt problem är de barn som vare sig kommer till Liseberg eller Kreta. En annan kritik mot denna reklamkampanj är att den kan uppfattas som Greklandsfientlig. Jag tycker att det är ett mindre problem än att det finns barn i Sverige som inte kommer iväg på någon semester alls.2013-04-29, 22:21  Permalink  2 kommentarerPå gårdagens regionfullmäktige beslutade vi att tillföra ytterligare 50 miljoner kronor för att kunna erbjuda mer vård till invånarna i Västra Götaland under hösten. Detta är möjligt eftersom resultatet för 2012 troligen blir bättre än väntat. Detta tack vare återbetalning av AFA-premier. De 50 miljonerna ska användas till att ge patienter i Västra Götaland vård inom vårdgarantins tider.

 

En av Västra Götalandsregionens utmaningar just nu är att bli bättre på produktionsplanering, både på de enskilda sjukhusen men också regiongemensamt. Jag ser att det finns bättre möjligheter till detta nu än vad det funnits tidigare.2012-10-24, 22:49  Permalink  4 kommentarerIgår i regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen behandlade vi ett ärende som handlade om möjlighet att med löneavdrag kunna skaffa miljöbil. När jag var ordförande i personalutskottet förra mandatperioden beslutade vi att bifalla en motion som handlade om att utreda möjligheten för löneväxling till personbil. Nu när utredningen är färdig föreslog tjänstemännen i sin utredning att vi skulle besluta om att införa denna möjlighet. Vi i den politiska ledningen ville inte detta och så blev också beslutet igår i regionfullmäktige. I dagens Bohusläningen framstår det som att jag ändrat mig. Jag vill klargöra att bara för att jag tyckt att det varit okej att utreda löneväxling innebär inte det per automatik att jag kommer att godkänna det efter utredning. En utredning görs ju för att räta ut frågetecken och efter det måste ju nytt ställningstagande vara rimligt.

 

 

Varför jag är emot löneväxling handlar främst om det faktum att det är ett system där högavlönade ges möjlighet att skaffa bil samtidigt som det undandrar skatteintäkter till samhället.

 

Som bisak kan jag nämna att Bohusläningen är experter på att publicera bilder på mig som är mindre bra. Idag ser det ut som att jag ska pussas fast bilden är tagen när jag står i talarstolen i regionfullmäktige.2012-10-24, 22:32  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Idag har jag gjort ett studiebesök tillsammans med Hanne Jensen, ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad. Vi träffade doulor med utländsk bakgrund som stöttar kvinnor med att annat modersmål än svenska under graviditet och förlossning. Mammaforum heter det och har sin lokal i Bergsjön i Göteborg. Vi besökte denna verksamhet för att vi givetvis ville lära oss mer men också för att följa upp ett av de projekt som vi beviljat medel till under den tid vi båda satt i Folkhälsokommittén i Västra Götalandsregionen.

 

Det är så otroligt glädjande att projektet föll väl ut plus att det har blivit implementerat och fått ordinarie finansiering av de tre hälso- och sjukvårdsnämnderna i Göteborg. Mest pengar kommer från Hälso- och sjukvårdsnämnden i Nordöstra Göteborg.

 

Doulorna i Göteborg är de enda doulorna i Sverige som har bidrag från ett landsting/region för sin verksamhet. Heja Västra Götalandsregionen!

 

För gravida kvinnor med annat modersmål än svenska kan den ordinarie föräldragruppsundervisningen hos MVC, mödravårdscentralen, vara svår att ta till sig plus att det finns speciella frågor och funderingar kring graviditet och förlossning beroende på vilken kultur man kommer ifrån. Det lärde jag mig mer om idag. Exempelvis är synen på kejsarsnitt olika mellan exempelvis Sverige och Somalia. Att då som gravid somalisk kvinna få höra en doula med somalisk bakgrund berätta om den svenska sjukvården och om exempelvis kejsarsnitt ger en bra kunskap inför förlossningen. Att ha med sig en doula under förlossningen är en otrolig trygghet för en kvinna som har svårt att själv göra sig förstådd eller förstå vad barnmorskan och annan personal säger.

 

Ett positiv effekt av den trovärdighet som doulorna skapat bland många kvinnor är en ökning av antalet kvinnor som genomgått screening för livmoderhalscancer. Dourna var aktiva i kampanjen "Ta med en vän" som Angereds närsjukhus genomförde och som fick ett lyckat resultat.

 

Det finns mycket mer att skriva, men jag nöjer mig med att säga TACK till alla jag träffade under dagen. Lycka till i ert fortsatta viktiga arbete!2012-10-16, 19:40  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Det är otroligt att det ändå är några tappra som är inne på min hemsida fast att jag inte uppdaterat. Jag har på sista tiden mest ägnat mig åt facebook och då med inriktning på både politik och på att hitta saker i vardagen som gör ger lycka. Under sommaren är jag inte lika flitig på facebook men det betyder inte att jag inte hittar glädjeämnen. Jag försöker att fokusera på stunden i verkligheten och inte låta tiden gå genom att läsa statusuppdateringar och skriva egna dateringar som avslöjar för eventuella tjuvar att jag inte är hemma.

 

Ha det så bra alla som läser detta! Jag hoppas att ni har en skön sommar.

 

Jag kan meddela att jag inte badat än. När det äntligen var varmt i både luften och havet på västkusten befann jag mig i Paris och det var inte någon badsemester precis. Men fantastiskt var det ju att se Eifelltornet och alla andra berömda byggnader och platser.2012-07-30, 00:03  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Anders Borg fortsätter att vara meteorolog istället för att vara finansminister. Jag är trött på att han gömmer sig bakom vädermetaforer när han presenterar Alliansens budgetproposition. Att inte satsa på infrastruktur är att försitta världens chans att modernisera Sverige. Det finns knappt någon person i Sverige som tycker att järnvägens kapacitet är tillräcklig. Matchningen på arbetsmarknaden fungerar inte så där finns också förbättringspotential. Jag som politiker i Västra Götalandsregionen tycker att kommuner och landsting behandlas styvmoderligt. Ska vi kunna ha en vård i världsklass, använda de senaste vårdmetoderna och de moderna medicinerna som finns nu och som ständigt kommer behövs tillskott. Utöver detta är det viktigt att offentlig sektor kan erbjuda attraktiva jobb med lön som motsvarar ansvar och kompetens. Då kan inte statsbidragen till kommuner och landsting fortsätta på nuvarande nivåer.2012-04-16, 22:31  Permalink  1 kommentarer
Andra bloggar om:  Jag är stolt över att Västra Götalandsregionen även i år erbjuder ungdomar feriepraktikplatser. Den politiska ledningen tycker det är viktigt att ungdomar får prova på att jobba inom de verksamheter som Västra Götalandsregionen ansvarar för. Feriepraktikplatserna är också en bra start för ungdomar att få arbetslivserfarenhet i en tid när det tyvärr är svårt för ungdomar att få sommarjobb. Läs gärna pressmeddelandet nedan.

 

Feriepraktik 2012
Är du nyfiken på våra yrken inom Västra Götalandsregionen? Då ska du söka feriepraktik.
I sommar är du som är född 1992-1995 välkommen att söka feriepraktik hos oss. Du ska vara folkbokförd i Västra Götaland, och inte haft feriepraktik tidigare. Under fyra veckor i juni-augusti får du möjlighet att lära dig mer om ett yrke och om Västra Götalandsregionen genom att gå bredvid utbildad personal.
Västra Götalandsregionen är Västra Götalands läns landstingsverksamhet och finns till för människorna i Västra Götaland. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Hälso- och sjukvård är en mycket stor del av Västra Götalandsregionen.
Det finns många olika yrken som du har möjlighet att lära dig mer om. Det finns platser inom hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kök, städ, vaktmästeri, fastighetsförvaltning, naturbruk, och kultur. De flesta platser finns inom vården. Ordinarie personal får dela med sig av arbetsuppgifter som du får och kan göra, utifrån dina intressen och din förmåga. Du ersätter alltså inte ordinarie personal, utan är där för att få kunskap om, och uppleva våra arbetsplatser och yrken. Framför allt inom de yrken där det kommer att bli brist de närmsta åren. Vi hoppas att detta ger dig bättre möjlighet till ett medvetet yrkesval.
Tidsperiod
Feriepraktikperioden är max 4 veckor under juni-augusti.
Schema
Du praktiserar dagtid och max 8 timmar per dag.
Lön
Lönen är 75 kr per timma. I timlönen ingår semesterersättning.
Ansökan
Gå till Jobbportalen www.vgregion.se/jobbportalen och sök i fritextfältet på Feriepraktik. Läs igenom de olika annonserna för att se vad som känns intressant att söka. I varje annons finns information om hur du gör för att söka feriepraktikplats. Västra Götalandsregionen har verksamheter i hela Västra Götaland. Du kan söka flera olika platser, men blir du erbjuden fler än en plats får du bara tacka ja till en.
Sista ansökningsdag är den 16 april 2012.
Urval
Varje förvaltning sköter själva lottning, urval och anställningar. Det är många sökande, så för att de platser som finns ska fördelas rättvist, sker urvalet först med hjälp av lottning och i de flesta fall en intervju för att matcha sökande med de platser som finns. Du som erbjuds feriepraktik kommer att bli kontaktad. Om du inte fått något besked har du tyvärr inte fått någon plats.
Mångfald
Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Läs om våra gemensamma värderingar och vår Personalvision 2021 på www.vgregion.se/PV2021
Välkommen med din ansökan!2012-04-01, 22:33  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Nu på fredag ska jag vara på Mötesplats Dalaberg mellan klockan 13 och 15.

Jag kommer att finnas till hands för samtal om allt det som man vill prata med mig om. Jag vill lyssna, svara på frågor, bli inspirerad och finnas på en plats där människor finns som jag vanligtivs inte träffar. Det finns en risk att politiker i för stor utsträckning bara träffar andra politiker. Att så blir fallet beror inte på att man inte vill träffa personer med olika erfarenheter utan för att almanackan ofta är full med möten och för att det inte är så lätt att få till möten.

 

Svårigheten att få till bra möten/umgängesformer är stor. Jag ska ge några exempel. Att stå på stan på lördagar som vi socialdemokrater i Uddevalla gör och dela ut flygblad och finnas till hands är ett sätt, men alla vill inte komma fram och prata på stan. Det finns också en risk att det är samma personer som är på stan på lördagar. Uddevalla har ett externt köpcentrum där det kryllar av människor. Jag har frågat om det är okej att sitta i köpcentrumet och inbjuda till spontana samtal men det är inte tillåtet om inte alla partier samarbetar kring att vara på plats.

 

Jag ser ett problem om det som tidigare har varit offentliga platser nu mer och mer blir privat mark. På offenötig plats kan man få vara om man söker polistillstånd men privata köpcentrum hävdar att de kan säga nej. Detta är ett problem för demokratin.

 

Att knacka dörr är en metod för samtal men överraskningsmomentet tenderar att göra de flesta mindre talföra.

 

Telemarketing var kul när vi höll på med det, men även där finns risk att folk inte vill prata för att man ringer vid fel tillfälle.

 

Kom gärna med förslag på hur politiker ska bli bättre på medborgardialog!

 

Min förhoppning är att det blir bra samtal när jag är på plats på Mötesplats Dalaberg på fredagar under mars månad.2012-02-27, 23:10  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Det ska bli intressant att se om jag får svar på följande e-brev som jag har skickat till tidningen Film på bio.

 

Hej!
I numret Vintern 2012 skriver ni om filmen Star Wars : Episode 1". Ni skriver att den nu kommer i dubbad version "till alla småkillars förtjusning." Hur tänkte ni när ni skrev det? Att småtjejer inte ser på Star Wars? Att småkillar läser sämre än småtjejer? Att småkillar förstår engelska sämre än småtjejer?
Jag är trött på att bli skriven på näsan vad som passar olika kön. Hur tycker ni att tjejer som läser er tidning och gillar Star Wars-filmer ska tänka? Att de är onormala? Att de inte är tjejiga på riktigt? Killar som läser er tidning och inte gillar Star Wars. Hur ska de reagera? Ja, som ni förstår har jag en del frågor som jag gärna vill ha svar på.


Tack på förhand!


Hälsningar
Karin Engdahl
0709-10 29 07
hemsida: www.s-info.se/engdahl2012-02-10, 17:14  Permalink  2 kommentarer
Andra bloggar om:  I tidningen FILM På BIO nummer vintern 2012 står det att filmen "Star Wars: Episode 1" har genomgått en noggrann och påkostad konverteringsprocess. I tidningen kan man läsa exakt detta: "Men inte bara det-för första gången kommer Star Wars även i en dubbad version-till alla småkillars förtjusning." Men vadå??? Det är väl inte bara småkillar som blir glada av dubbning? Småtjejer kan väl också gilla Star Wars-filmer? Eller handlar det om att man tror att killar inte kan läsa lika bra som tjejer?

2012-02-09, 22:43  Permalink  0 kommentarer
Andra bloggar om:  Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM