TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE Tack för din insats!


Det har varit fantastiskt att se och känna kraften i en folkrörelse som kan försätta berg när den tillsammans bestämmer sig för att gå framåt – folkrörelsen det är vi, alla vi som är medlemmar och som gjort en insats på vårt vis – Tack!

 

Valresultatet visar att EU- val innebär en alldeles särskild utmaning för oss. Jag är stolt över att närmare 38 000 göteborgare röstat på Socialdemokraterna. När dessa rader skrivs har vi bara valnattsresultatet. Det visar att Socialdemokraterna håller ställningarna nationellt till skillnad från moderaterna som rasar. Vi ser att det blåser vänster vindar och att storstadsväljarna prioriterat miljö och jämställdhet. Men vi ser också att fascisterna går fram i stora delar av Europa och det är en mycket oroande utveckling. Vi behöver analysera valresultatet mer noga än vad som låter sig göras dagen efter valet och fundera kring hur enskilda frågor och rörelser påverkade väljarnas val. Jag vet att vi har haft en starkare mobilisering i partiorganisationen nu än någonsin. För oss i Göteborg är det också mycket roligt att kunna konstatera att vår kandidat Olle Ludvigson med all sannolikhet fått förtroendet att verka ytterligare en mandatperiod i EU-parlamentet.

 

Nu väntar september med den stora utmaningen att vinna val i kommun, region, riksdag och en folkomröstning. Vi har stora möjligheter att vinna men då krävs det att vi alla drar vårt strå till stacken. Socialdemokratins är som starkast när vi alla arbetar mot samma mål. När vi gör det är vi bäst, då är det ingen som slår oss! Valet i höst handlar om värderingar, om vilken väg Sverige, Västra Götaland och Göteborg ska gå, om vi ska investera i jobb och välfärd eller fortsätta med skattesänkningar och privatiseringar. Vi vet vad vi vill, nu handlar jobbet om att övertyga andra om att vi har rätt. Därför fortsätter vi samtalskampanjen, redan nu i veckan på West Pride och Hammarkullekarnevalen, där behövs din insats. Klicka på länken nedan och anmäl dig till ett pass!

 

Men först – ta ett andetag njut av din insats, den vackra försommaren, dofterna av blommor och saltstänk, sträck på ryggen och klappa dig själv på axeln – bra jobbat!


Raderna ovan är skrivna av Förste ombudsmannen i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt, en fantastisk kvinna som jag haft förmånen att ha som högste chef i Göteborg i egenskap av före detta partidistriktskanslipersonal - kontorist och webbredaktör - och som jag på grund av arbetsbrist fick lämna den 28 februari 2014. Jag fick förmånen att ha henne som chef och jag skall för all framtid vara tacksam för erfarenheten av vara kanslipersonal på nämnda partidistrikt.

Socialdemokratiska kansliet i Göteborg behövde inte mina kunskaper i språk och datavetenskap och därför fick jag göra upp med mig själv och inse att jag behövs bättre någon annanstans. Var detta annanstans finns vet jag inte men livet är nu en gång sådant att du vet aldrig vad som väntar runt hörnet och när du minst anar det så dyker det upp något, oavsett hur lång tid det tar.

Här nedan ser ni länken till Socialdemokraterna i Göteborgs hemsida:


http://www.socialdemokraterna.se/gbg


Härnäst väntar Hammarkullekarnevalen och West Pride och partiet i Göteborg har utveckling och gemenskap i beredskap för den som vill engagera sig i den politiska och sociala och fysikaliska utvecklingen i Sveriges framsida. Framför allt med tanke på att överskottet i Sveriges ekonomi på 90 miljarder kronor 2006 tills i dag 2014 vänt till ett underskott på 87 miljarder kronor. 177 miljarder kronor, främst till jobbskatteavdrag, har försvunnit. Inte undra på att det kommer bli svårt ta ansvar och ta tid att reparera det som gått sönder.

Det finns så mycket att ta itu med: äldreomsorgen behöver byggas ut, biståndsprojekt till skilda verksamhetsländer bör realiseras för att inte prata om att hemtjänstens personal behöver mer folkhälsa för att orka med det slitsamma arbetet. Pensionen för den som inte bott i Sverige i 40 år blir låg, det blir i värsta fall garantipension ("fattigpension") och som behöver fyllas på med bostadstillägg från Försäkringskassan för den som vill ha sin rättighet tillgodosedd. Är du stolt och inte vill ta Försäkringskassan i anspråk blir det än svårare.

Vi har mycket att åstadkomma och lite pengar och det måste rätt fördelas. Det blir stora utmaningar. Vi vill ta ansvar och vi går framåt och tar till oss och kritiserar oss själva i bästa fall.


2014-05-26, 23:05  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM