TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Snart är påsken 2012 över. Det är Annandag Påsk.

 

På skärtorsdagen åkte jag tåg till nordvästra Skåne. Tåget var framme cirka 20.00 i Ängelholm. Tåget var fullt. Folk satt i korridoren. Sträckan var Göteborg-Ängelholm. På grund av mängden folk var konduktören framme hos mig efter vi passerat Varberg. Det har pratats mycket om tågförbindelserna de senaste tre åren. Göteborg-Malmö är nog den mest diskuterade sträckan. Folk pendlar sträckan. De närmaste decennierna kommer bli stora förändringar i kommunikationerna, speciellt då i StorGöteborgområdet. 34 miljarder kronor kommer att investeras från staten, från Västra Götalandsregionen, från Göteborgs Stad. Trängselskatter kommer att införas, mopeder, cyklar, gångtrafikanter kommer bli fler. Göteborg kommer att likna Stockholm. Framtiden sträcker sig framför oss.

 

Långfredag, Påskdag, Påskdagen var jag på Bjärehalvön. Det blev inget snöoväder. Det blev lite snö men det försvann. Mina släktingar promenerade vid Kullens fyr. Vi promenerade vid Hovs Hallar. Vi fikade vid Hallavara växtträdgård. Min extrapappa rensade i ytterkällaren. Vi kastade tärning í vår jakt på påskgodis. Folk kom från Uppsala, från Göteborg, från Landvetter, från Malmö, från Helsingborg. Vi pratade om USA. Om du är boende i USA och du inte är amerikansk medborgare så blir det svårare eller lättare att få medborgarskap om du är svensk eller italiensk eller rumänsk. Om du kommer från ett kommunistiskt land så är det en seger för USA eftersom kommunismen ogillas i USA. Min kusin som studerar i  USA har en pojkvän från Italien som studerar på ett annat college i USA. Hon studerar i Arkansas, makarna Clintons delstat. Pojkvännen studerar i Ohio, på Kenyon College, samma studieplats som Olof Palme studerade vid på 1950-talet. Om han inte får jobb som musikprofessor i USA senast i september måste han lämna USA. Han och min kusin lever 19 timmar ifrån varandra. Det är dyrt att flyga inrikes i USA. Det är inte ofta de kan träffas. Jag önskar jag kunde hjälpa dem.

 

Påsken är nästan slut. Veckan som kommer blir späckad: kulturpolitisk debatt på Hagateatern, teater Kurage (med Lars Ohly som medverkande), studiecirkel om programkommissionen, partidistriktets årsmöte fredag-lördag. Jobb heltid hela veckan förutom det. Försöka träna och fullfölja utmaningen om minst två gånger i veckan träning februari, mars, april.

 

Att jobba med sin hobby är guld värt. Samtidigt fortsätter världen att utvecklas på gott och ont. De dödade i Syrien fortsätter att öka. TV-serien 30 grader i februari går in på sluttampen. Jag har sett tio minuter av alltihop. Thailand är per capita svenskarnas tredje populäraste resmål. Det är en dikatur med en enväldig kung. En journalist som började ställa frågor och sa något om kungen blev fängslad och blev fängslad länge. Burmeser används som utnyttjad arbetskraft i Thailand. Aung San Suy Ki fortsätter sin kamp för det burmesiska folket och mot militärjuntan. Världen som vi känner den och som vi inte känner den fortsätter.2012-04-09, 19:30  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM