TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En vecka har gått, mer eller mindre. Gångna veckan var min tredje arbetsvecka. Jag tillhör arbetskraften i landet Sverige sedan tre veckor tillbaka.

 

Jag är så glad att vara anställd. Jag har kollektivavtal, jag jobbar heltid, jag har lön 21.150 kr per månad. Jag har förmåner: Rikskuponger, läkarbesök på arbetstid, friskvårdsstöd. Det finns mycket vara tacksam för.

 

Samtidigt finns det så många öppet arbetslösa, deltidsarbetslösa, folk i FAS 3, utförsäkrade, folk som får gå från hus och hem för att få försörjningsstöd/socialbidrag. Hur man än räknar, fram och tillbaka, mellan en halv miljon och en miljon människor känner sig inte som fullvärdiga medlemmar i samhällsutvecklingen. Hur många orkar jobba till 65? Hur många orkar jobba till 75? Hur många stupar under vägen?

 

Min mamma dog 2009 i lungfibros. Under ett år hade hon förtidspension. Hon fick inte uppleva sin 65-årsdag. Det berodde INTE på rökningen, det sa läkaren. Ungefär samtidigt dog morfar (en månad före mamma). Han blev 91. Mormor dog 1 år senare. Hon hade demens. Hon blev 90. De hade rökt under hela sina vuxna liv. De fick vara pensionärer i alla fall i 25 år. Mamma fick leva 64 år och 11 månader. Olof Palme fick 59 år. Amy Winehouse fick 28 år.

 

Livskvalitet, ett så viktigt ord. Vi behöver ett bra jobb för att känna oss nyttiga och ha arbetskamrater. Vi behöver en familj, bra mat, bra träning. Framtidstro, livskvalitet, ödmjukhet, respekt.

 

Så många av oss får inte uppleva detta. Jämlikhet behövs för ett lugnt och tryggt samhälle. Internationella kvinnodagen närmar sig. Anneli Nordström, Kommunals ordförande, kommer till Göteborg. Första Maj är 8 veckor bort. Den här helgen har SSU Göteborg sin DÅK - Distrikts Års Konferens. Dessa ungdomar behöver framför allt alltidstro. Då är Kunskap viktigt.

 

Årets Första Maj märke har devisen Kunskap & Arbete. Märket föreställer en uggla - kunskapens fågel (gudinnan Athena i grekiska mytologin).

 

Framtidstro, tillförsikt. Olof Palmes själ lever vidare. Framför allt lever den vidare i Jan Eliasson, FN:s andre man, närmast Ban Kii-Moon. Jan Eliasson och Olof Palme tillsammans förkovrade sig i Koranen och dess budskap. Under en förhandling i Teheran kunde Olof Palme finna frändskap med iranierna för att han bemödade sig om att se deras sida av saken. I går fick Iran till val. Ett val baserat på makt och kontroll och alls inte på respekt och tilltro till framtiden. Iran har haft teknokratiskt styre i 33 år. Iran behöver en persisk vår. Det är en tidsfråga när regimen faller. Hosni Mubarak fick 32 år.

 

Framtidstro, livskvalitet, ödmjukhet, respekt - les belles jours sont devant nous!2012-03-03, 16:35  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM