TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Heter en dokumentär jag precis sett.

Det är några journalister som fått filma i detta annars så slutna land. Givetvis får de inte prata med vem som helst och de följs ständigt av tre guider/vakter. I Nordkorea är det förbjudet enligt lag för medborgare att tala med en utlänning.

Bland annat så får man se och höra av "godkänd" guide hur den store ledaren kom på hur skolbänken borde utformas för bästa möjliga sitt komfort när man ska läsa.

En fråga journalisterna ställer sig är hur folket i Nordkorea så länge tolererat förtrycket och till och med svält utan att göra uppror. I Nordkorea byggs stora hotell och andra anläggningar till ingen nytta, allt för att ge sken av att det är bättre här än någon annan stans. Men vem lurar ni, även invånarna ser ju att rummen stor tomma och inga besöker de enorma monumenten som byggts.

I huvudstaden uppmanas äldre och personer med funktionsnedsättningar att hålla sig hemma, allt för att inte störa bilden av det perfekta landet.

I filmen visas den perfekta samhället upp. Leende barn som dansande hyllar ledaren och de tränar ideligen för de enorma masshyllningarna som detta land håller för sina stora ledare.

På tv när den första Kim Il Sung avled rapporterades det om de 1 000 tranorna som kom för att hämta kroppen istället bestämde sig för att låta nordkoreanerna behålla den stora ledaren när de såg hur fruktansvärt ledsna man var över hans död.

Så vad är då svaret, jo de är hjärntvättade och kontrollerade av en stenhård statsapparat som berikar sig själva och inget annat. Det finns ett helt departement som inte jobbar med något annat än att sprida på myterna om ledarfamiljen och de reagerar inte med en min över hur idiotiskt det de säger låter.

Redan när som barn börjar hjärntvättningen. De tvingas se och lära sig den nordkoreanska åsikten om kriget och om att hata USA.

Tänk om något kunde hända i detta land. Tänk om tiden istället kunde användas till något mer vettigt än att hylla sina ledare. Tänk om pengar istället för att läggas på meningslösa monument istället kunde användas till mat i detta land som konstant står på randen till nya svältkatastrofer.

I 55 år har detta land nu varit hermetiskt tillslutet. Vad är det för skillnad på att befria förtryckta folk i Irak, Afghanistan, Somalia eftersom USA eller FN gjort något. Snart har de ju kärnvapen och då blir det betydligt svårare...


Christian =/
2010-12-12, 19:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM