TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Är rubriken i en artikel i dagens Aftonblad, läs den här!

 

Där träder att antal olika personer ut för att prata om sin diagnos och om hur den påverkar dem i vardagen. Det är bra, det är bra att visa upp att det i de allra flesta fall inte är galningar som vistas ute i samhället bara för att man fått en diagnos. Att var tredje svensk tror att en psykisk sjukdom är obotlig är skrämmande. Man beräknar att cirka en miljon svenskar någon gång under livet kommer att drabbas av en depression och det är viktigt att inte demonisera dessa sjukdomar. Det går att behandla och lindra i stort sett alla sjukdomar. Att sopa problem under mattan eller att försöka gömma undan dem, demoniserar enbart och är inte till gagn för någon.

 

Om vi skapar en större öppenhet omkring dessa frågor är det ju också mycket troligt att fler kan få hjälp och därmed kunna fungera i vardagen och samhällslivet på samma villkor som de som inte har en psykisk funktionsnedsättning. Många är de missbrukarna som om de kunnat få hjälp tidigt i livet kanske skulle ha klarat av skola och arbetsliv och därmed inte börjat missbruka. I lördagens blogg skrev jag om en artikel där en fd missbrukare berättade om att han sent i livet fått en diagnos och att det hos honom skapat en förståelse för varför det kanske gick som det gick i livet.

 

I följdartiklarna i Aftonbladet berättar fem olika personer om sitt liv, läs dessa och fundera hur ni själva inte bara bemöter en medmänniska utan också vilka krav ni ställer på de förtroendevalda. Varför ska man som här i Karlstad ge en förvaltning mer pengar än vad de äskar, bara för att det området anses finare än att ge extra resurser till den förvaltning som på grund av jobbkris med dess följdeffekter har dragit på sig ett stort underskott. Varför ska omtanken om de med psykiska funktionsnedsättningar vara mindre värd än den om de äldre i vårt samhälle. Ingen väljer ju att bli sjuk, inte heller tror jag någon under sin uppväxt gått och drömt om att bli missbrukare. Det är omständigheter som lett fram till missbruket!

 

Till nästa gång

 

Christian2010-11-22, 14:19  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM