TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Pratade med en journalist för tre veckor sedan om sociala medier och om hur jag gjorde. Svarade att jag finns på FB och har en blogg som jag i början av valrörelsen skrev i varje dag, men nu när arbetspassen ökat till 12-14 timmar om dagen så är man inte så pigg på att blogga när man kommer hem, sitter mest i fåtöljen å funderar på varför fötterna värker så.

Men idag kom det några skolungdomar fram till mig och ville veta varför vi bara skriver om det positiva vi vill göra på vår hemsida och inte det som är försämringar?

Jag svarade att varje parti givetvis vill framhäva det positiva i sin politik, sen får motståndarna prata om det negativa. För visst, det finns inget parti som till 100 procent passar alla! Vi vill exv höja skatten för de som tjänar över 41 700 kr i månaden, men å andra sidan tror vi nog att det har råd med det. Det finns ju faktiskt höginkomsttagare som röstar på oss, inte för plånbokens skull, utan för att det finns andra delar i vår politik som de tror på. Valet handlar om att lägga olika politiska sakfrågor i en vågskål. Det finns inget som är svart eller vitt med olika politiska partier, jag vänder mig starkt mot de som söker svaret på en enskild fråga och röstar därefter. Bland annat har jag haft några äldre som använder sig av RUT-avdraget och som bara kommer att rösta mot oss om vi behåller det. trots att våra förslag om pensionärsskatten ger dem mer pengar i plånboken som gör att de kan betala fullt ut för sina hushållsnära tjänster och mer därtill. Då har man inte riktigt sett helheten.

Idag handlade samtalet mycket om arbetslösheten och om hur den ökat. En anledning till att den ökat är ju faktiskt den cyniska politiken för människor med funktionsnedsättningar. Det var en mycket gripande artikel i Värmlands Folkblad idag! Den beskriver väl hur klimatet i Sverige gentemot dessa grupper hårdnat.

Jag har idag avslutat min besöksrunda hos våra dagliga verksamheter inom Omsorgen i Karlstad och faktiskt besökt dem samtliga. Daglig verksamhet är en aktivering för personer inom omsorgen som gör att de dels bidrar med guldkantsverksamheter i vardagen men också ger dem med en funktionsnedsättning möjlighet att få känna att de gör en insats. En del av dessa kan efter en tid i en daglig verksamhet gå vidare och få ett jobb med en lönebidragsanställning som stöd för arbetsgivaren. Men detta sker individuellt och inte generellt.

Idag i det kallare Sverige, läs VF artikeln ovan, så tvingas dessa ut i grupp till kommunernas socialkontor. Försäkringskassan tar ingen hänsyn till människor med funktionsnedsättningar längre, de ser inte till hela människan utan ser bara om du är fysiskt rörlig, inte om du har en funktionsnedsättning såsom synskada som i detta fallet eller till och med om du har en autismspektrumstörning. Då konstaterar Försäkringskassan kallr, att du har ju inga fysiska besvär, alltså kan du söka jobb på arbetsmarknaden. Att det sedan inte finns jobb att få för denna gruppen oftast, det tar Försäkringskassan ingen hänsyn till, utan konstaterar kallt att det får väl Arbetsförmedlingen sköta. Läs gärna artikeln ovan. Det är ett tydligt exempel på vad som drabbar många med funktionsnedsättningar idag.

Som tur är så vill vi Socialdemokrater i Karlstad värna dessa och i brist på vilja ifrån regeringen så gör vi det själva! Tyvärr styrs inte Sverige av människor som känner för denna grupp!

Är du cancersjuk och inte förväntas dö inom 4 månader ska du stå till arbetsmarknadens förfogande och får inte va sjukskriven, vad hände med välfärdssverige som vi varit så kända för?

Christian


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM