TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Skatteavdrag för hushållsnära tjänster är en fråga som alliansen skall driva igenom så fort som möjligt. Alliansen anger olika skäl till att införa skatteavdrag. Ett är att om skatten blir lägre så tror man att svartjobben försvinna. Men om skatten blir lägre så kommer väl bara priset för svartjobben att sjunka och dom som köper svarta tjänster kommer väl att fortsätta och köpa svarta tjänster fast till lägre pris.

Om man sänker skatten för att få bort svart jobben vad är nästa områden man tänker bekämpa brottsligheten på det här lite raffinerade sätt med. Kan man tänka sig ta bort hastighetsbegränsningarna det är ju ändå så många som inte bryr sig och tänk vad pengar man kan tjäna på att inte ha några hastighets kontroller.

 

Vi som kritiserar avdrag för hushållsnära tjänster får kritik för att vi säger ja till rotavdragen men nej rutavdragen , att vi inte skulle tycka att det är fint att städa.

Men jag tycker att det faller tillbaka på dom som vill ha avdrag för städhjälp, det är dom som inte tycker att det fint städa, det är dom som inte vill betala vad det kostar att få sitt hem städat.

Ett skäl till med skatteavdrag för städhjälp är man skall kunna använda sin fritid att umgås med familjen istället för göra sådana trista saker som att städa och sköta sitt hem. Men ingår inte det i uppfostran att den nya generation att vårda och sköta sitt hem, hur skall dom känna någon respekt för ett ny städa hem och för dom som städar om dom aldrig har städat ett rum och inte betalt för städhjälpen utan det är något som man får gratis att samhället (finansieras via skattsedeln).

 

Vilken klass (höger) politik , alliansen vill att städhjälpen skall finansieras via skattesedeln. Medan avgiften till a-kassan skall höjas och privatiseras. Och a-kassan skall sänkas samtidigt som arbetarna är med och betalar dom välbeställdas städhjälp.2006-10-01, 14:37  Permalink
Andra bloggar om:  


Klassiskt. Skattesedeln, det är "rörelsens egendom", och det är "rörelsen" som betalar skatteavdrag och skattesänkningar. Lite ekonomisk undervisning skulle nog inte skada.

Skatteavdrag på den EGNA skattesedaln, innebär att DU får mera pengar över. Vilka betalar? Jo, politkerna, genom sänkta ersättningar och/eller mindre byråkrati. Skattesänkningar drabbar den socialdemokratiska statsbyggnationen, inte välfärden, och inte den enskilda arbetaren. Det är erat eget parti ni är rädda om, makten, och det är därför och enbart därför ni motsätter er skattesänkningar.
Till föregående inläggare;
I vilken värld lever Du? Alliansens sänkningar av sjukersättning, A-kasseersättning samt höjning av A-kasseavgifter och borttagande av avdrag för dator i hemmet (arbetsdator), för avdrag av A-kasseavgiften. Höjda försäkringsavgifter för bilar och scootrar mm drabbar väl i allra högsta grad den som har det dåligt sedan tidigare? 25 kronors avgift för uttag av medicin, höjning av högkostnadsavdraget mm. Avdraget i skatt äts upp av höjningar i välfärden och sänkningar av ersättningar när du blir sjuk eller arbetslös! Och ingen skall inbilla sig att arbetare och lågavlönade har råd att anställa städhjälp.

Vid samtal med småföretagare så kan inte dessa förstå hur de skall ha mer råd med Allians-politik att anställa någon i sina företag?

Nää, vi lever nog i olika världar? Och vad är det du försöker få oss att tro på - att politikers arvoden etc minskas med Allians-politik? Några sådana förslag finns inte.
Givetvis skall högkostnadsavdraget vara högkostnadsskyddet!


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM