TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nåt att tänka på när det gäller Moderaternas "välvilja" till kollektivavtalen:

Moderaterna skiter i krav på KA vid upphandlingar i de kommuner där de styr idag.

Moderaterna kommer älska KA efter att de ändrat styrkeförhållandet på arbetsmarknaden lite. Lägre a-kasseersättning ger press på lönerna nedåt genom att tvinga fler till låglönejobb för att klara försörjningen. Större arbertskraftsinvandring kommer uppmuntras aktivt för att pressa lönerna. Lägre sjukpenning och sjukersättning kommer tvinga fler att "vara friska", dvs fösöka pressa in sig på arbetsmarknaden genom lägre lönekrav. Krav på arbete för socialbidrag kommer tvinga ut fler att pressa löner på arbetsmarknaden då den gruppen inte är särskilt attraktiv på arbetsmarknaden. Färre platser på universitet/högskola ger större utbud av arbetskraft - fler slåss om jobben. Korta yrkesförberedande programmen på gymnasiet till två år ger många fler på arbetsmarknaden. Riksbanken kommer stoppa alla större löneökningar genom räntevapnet. De starka LO-grupperna kommer inte kunna hjälpa de svagare. Då vi varken har allmängiltigförklaring eller minimilöner i Sverige så kan ju lönerna pressas till intet. Fler gula fackförbund (arbetsgivarvänliga) kommer bildas och teckna avtal som inte gynnar arbetarna. Strejkrätten kommer att beskäras den här gången med men lite kraftigare. Organisationsgraden kommer sänkas med slopad skattesubvention och mycket högre egenavgifter. Moderaterna kan lita på marknadskrafterna - dessa små justeringar kommer ge jättebilliga kollektivavtal. Klart att de älska kollektivavtalen.

Om detta ändå inte fungerar: Moderaterna fastslog på sitt årsmöte att detta gäller fram till nästa årsmöte vilket om jag minns rätt är om ett och ett halvt år. Då ska de ompröva den nya linjen. Det kan ju vara så att de återgår till att hata fackföreningen officiellt igen.

Vi tar dom i valet2006-09-15, 08:59  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag har letat mig trött på socialistiska bloggar och manifest efter några bra, grundliga filosofiska argument för en fortsatt socialism som vi har idag, och jag är inte förvånad att jag inte hittar den här.
Kan ni ingenting annat än skrämselpropaganda? Lycka till i valet. http://www.liberalapartiet.se


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM