TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Många kritiker av den socialdemokratiska modellen hävdar i valet att Sverige inte alls går så bra och att allt bara är valpropaganda. Men enligt The Guardian är sveriges ekonomi något att drömma om.

 

I den brittiska dagstidningen The Guardian kommenterar Polly Toynbee det svenska valet (25/8 2006) - och hon begriper ingenting:

 

”Vad håller på att hända? Hur kan det komma sig att /svenskarna/ kanske kommer att avsätta en regering med en ekonomi som de flesta EU-ledare skulle vara beredda att dö för? För den som betraktar det utifrån är det fullständigt obegripligt. Den svenska ekonomin går kraftfullt framåt med 4,5 procents tillväxt och det går uppåt … I de flesta jämförelser av välfärdstjänster hör Sverige till toppen. Och till skillnad från resten av Europa strejkar inte de svenska kvinnorna: de får fler barn än de flesta, med den bästa allmänna barnomsorgen från ett års ålder i daghem där hälften av personalen har högskoleexamen … Tillsammans med övriga nordiska länder placerar sig /Sverige/ på de högsta nivåerna när det gäller den allmänna tilliten i samhället - och det ligger i topp i internationella jämförelser av befolkningens uppfattning av lycka i livet … Göran Persson riskerar att förlora makten trots att han med fasthet har odlat ett av de mest framgångsrika samhällen världen någonsin skådat …”

 

<a target="_blank" href="http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,,1857771,00.html" >Läs hela artikeln här obs den är på engelska</a>

 

 2006-08-28, 18:39  Permalink
Andra bloggar om:  


Polly, denna starkt socialdemokratiska journalist, har förvisso i samma krönika en förklaring till socialdemokratins kräftgång, förutom den misslyckade kampen mot arbetslösheten som hon också nämner:

"Fifty-seven-year-old Goran Persson has stayed far too long: his party failed to push him in time. Chilly and uncharismatic, after 10 years he is now a severe liability - and "time for a change" is a strong card for any opposition. For lack of political excitement, government peccadilloes become inflated into "scandals". When hundreds of Swedish holiday-makers drowned in the tsunami, the government was slow to send military planes to collect survivors and may have covered up who was to blame - but that's hardly Watergate."


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM