TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sverige går bra. Men det finns människor som har hamnat utanför trots att socialdemokraterna har styrt Sverige dom senaste 12 åren. Och det försöker vi rätta till. Men vi lever i en markandsekonomi och det vill dom flesta människor i Sverige att vi skall fortsätta med. Men det betyder också att markanden inte alltid gör vad som är bäst för folket i Sverige och det blir kriser som politikerna försöker reda upp, för att folket inte skall behöva ta dom största smällarna. Vi har en a-kassa som dom borgliga partierna tycker är för generös och så har vi ams och andra arbetsmarknads åtgärder som inte alltid träffar rätt. Men det ledar till att människor inte behöver gå från hus och hem vid arbetslöshet och sänka sina krav, utan kan forstsätta att leva ett drägligt liv.

Ibland hör man krav på vi måste sänka arbetsgivaravgifterna för företagarna, men arbetsgivaravgifterna är en del av lönen som alla är med och betalar till vårt gemensamma försäkringsbolag  och skall vi sänka arbetsgivaravgifterna, så måste dom tillfalla arbetarna som behöver ta privata försäkringar för att täcka upp bortfallet från vårt gemensamma försäkringsbolag.  Arbetsgivaravgifterna finansierar ålderpensionsavgift, efterlevnadspensionsavgift, sjukförsäkringsavgift, arbetsskadeavgift, föräldraförsäkringsavgift, arbetsmarknadsavgift och allmän löneavgift.

 

I Göteborgs bloggnätverk ingår

 

Evin Incir

 

Nada Alami

 

Ulf Bjereld

 

Ewelina Tokarczyk

 

John Hedlund

 

Katarina Bredberg

 

Robert Nilsson

 

Anna Udén

 

Magnus Kindmark

 

Patrik Johansson

 

Nicklas Eriksson

 

Alexander Sofroniou

 

GSHF2006-08-13, 21:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Sen när är vår arbetsmarknad en arbetsMARKNAD? Det går visst an att skylla på marknaden att det inte finns några jobb, när ni reglerat allting ner till minsta millimeter. Försöka duger ju.

Arbetsgivaravgifterna är som vilken annan skatt som helst. Om pengarna kommer från momsen, inkomstskatten eller någon annanstans spelar ingen roll för löneinkomsttagaren, han får ut samma nettolön ändå. Men visst är det troligt att inkomsterna kommer att öka om arbetsgivaravgifterna sänks. Det är ju alldeles utmärkt, eller hur?

Kul att du diskuterar som om du vore i opposition redan.
Staten betalar ju redan lön o arbetsgivare avgift för den arbetslöse.
Om du kan få en arbetslös i arbete men Staten fortsätter att betala a-avgiften så slipper ju Staten betala lönen.
Så om Staten efterskänker arbetsgivareavgiften och genom detta slipper betala lön så blir det en ren vinst för Staten.
Så var är problemet??
Till Peter om inte marknaden klarar av att skapa jobb så får man väl söka andra alternativ.
Arbetsgivaravgiften kan inte sänkas om inte skatten höjs någon annanstans
Alternativet till arbetsgivaravgift hade varit att fackföreningarna hade låtit dom här avgifterna ingå i förhandlingarna, men som det ser ut idag så blir spridningen mycket mer soldarisk mellan starka och svaga yrkesgrupper.


Till Nils blir det inte snedvriden konkurrens om staten betalar en del företags arbetsgivareavgifter.
Ett alternativ kunde vara att staten började driva verksamhet för att skapa jobb, så att även vinsten tillföll staten och inte bara utgifterna.
Nisse, varför flyttar du inte bara till Kuba istället? Så slipper du vinst...
Jag tycker det var ett lågvattenmärke med Kuba


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM