TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hur kunde det gå så illa? Socialdemokraterna hade ju förutsättningar att regera det landet med allas gillande, med en politik som ”alla” gillade.

Nu har vi hamnat i ett vacuum där det inte är politiken som angrips utan vår ledare och vi får inte chans att prata om vår politik ens. Det måste ju vara den politiska motståndarens drömtillfälle.

Att ingen kritiserar den förda regeringspolitiken. Socialdemokraterna som är den huvudsakliga oppositionen har fullt upp att värja sig mot att alla angrepp. Och får inte chansen att prata om sin politik eller kritisera regeringens politik och den borgliga pressen som dominerar där här landet kritisera eller diskuterar inte heller regeringens politik utan den kan regera i det tysta medan allt fokus ligger på socialdemokraternas ledares eventuella affärer.

 

Nu hänger allt på oss, som vanligt är det dom små vanliga människorna som skall rädda världen. Och det kanske är helt rätt för det är våra liv det handlar om .Vilket samhälle vill vi leva i. Vill vi ha rättsamhälle som skyddar våra intressen eller vill vi leva i ett samhälle där vi bara är en handelsvara för dom ekonomiska intressena.

 

Vi vinner tillbaka socialdemokraternas respekt genom att prata politik vid fikabordet och lyssna på våra kompisar vad dom tycker politiken skall ge dom och göra för Sverige.

För att citera ur Du gamla du fria ” Du tronar på minnen från fornstora dar” slut på citat.

 

Ingenting är försent Sverige är vad det alltid varit och är bebott att samma folk och vi kan åter bli det socialdemokratiska landet om vi verkligen vill.2011-11-05, 09:39  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag brukar rycka ut till liberalismens försvar mot sakliga och osakliga angrepp på denna bloggsida. Sedan Juholt-affären har jag fått allt mindre att göra.

Det beror inte på borgarnas angrepp på socialdemokraterna och Juholt. Det beror på ert eget idisslande av Juholtaffären och allt mindre politiska inlägg på denna blogg.

Du skriver: "Vill vi ha rättssamhälle som skyddar våra intressen eller vill vi leva i ett samhälle där vi bara är en handelsvara för dom ekonomiska intressena." Denna mening skulle lika gärna kunna komma från Allians-partierna. Skärp dig.

Så diskutera på vilket sätt och med vilka medel en socialdemokratisk politik/regering skulle vara bättre än den nuvarande, så tror jag det skulle bli fart på hjärnvindlingarna.

"Ingenting är försent Sverige är vad det alltid varit och är bebott att samma folk och vi kan åter bli det socialdemokratiska landet om vi verkligen vill."

Ännu en hopplös nostalgiker som tror att det går och vrida klockan tillbaka tills när det svenska folkhemmet stod på topp.
Det var det dummaste jag hört Per Kjellen,självklart har borgarpressen ett enormt inflytande precis på samma vis som reklam,därför läggs också enorma summor på reklam för att nå ut.
Skärp dig själv.

Om kanalerna är stängda utåt så är det svårt informera den stora massan om innehållet.
Därför tror jag S måste "åbäka sig" en del.

Nu drar jag INTE paralleller i situationen här,men för dom som läst Mila18,ja hur många judar slogs mot hur många nazister.
Det var väl 18 stycken som höll undan tusentals nazister
under lång tid.
Så i jämförelse med så vidriga omständigheter,borde det vara en enkel sak för socialdemokraterna nå ut,trots borgarpress men det kräver ett helt annat arbete,haha flygblad, affischer osv som låter valrörelsen gå igång redan nu.Det kräver ett nytt sätt att nå människor.
det kräver civilkurage hos journalister,som han som fixade på twitter efter Arkelsten hade gjort en sån pinsam vurpa med detta historiska klavertramp.
Det kräver att nu får det j-vlarimig vara slut på tycka synd om sig självfenomenet.
S är bäst på politik och har alltid varit,det har gett det stora flertalet mest möjligheter inkl Anders Borg som kunde ta studielån och kunde läsa upp sin etta han hade i matte på komvux.
Det har gett kvinnor rösträtt,lagstadgad semester.
Barnomsorg,anständig sjukförsäkring och rättigheter på arbetsmarknaden.
S har gjort Sverige världsberömda för sin välfärd.
Jag tror att vissa skulle snurra runt i sin grav som slet ont för dom här rättigheterna,med sina liv i vissa fall
om dom såg hur vissa tacklar motstånd mot S och viker sig som sparrisar för dåliga oponionssiffror.
Inte så f-n var det det dom slogs för.
Fördelarna i dagsläget med att rösta på S är så otroligt många och du kan vara säker på att Juholt skiter i vad du skriver,han kommer inte vika ner sig och det kommer inte vi göra heller.
Han hade ju övertag i partistorlek innan borgarpressen sög ut sin lilla hyreskaramell.
Prusiluskor i pressen som tog varje tillfälle i akt.
Så deppigt för dom att han inte vek ner sig och att åklagaren sa ifrån att han inte gjort fel,knappt så det syntes att dom skrev det.
Jag tycker att siffrorna är kanon med tanke på vad som hände och jag tycker det är trivsamt att så oerhört många människor tycker likadant och vägrar vika ner sig.
Sällan glöm det gubbe lilla!
Min kommentar följde upp Nils Eriks blogg som sa i princip: "....vi får inte chans att prata om vår politik ens."

Här på denna bloggsida saknar jag just detta - och orsaken är, läs själv ditt eget svar, att blogginläggen så mycket idisslar Juholtaffären.

Mia skriver: "Det kräver att nu får det j-vlarimig vara slut på tycka synd om sig självfenomenet." Bra.

Mia: Säger väl en del om statusen på Socialdemokraterna att du är kanonnöjd med opinionssiffror. Finns säkert många som snurrar runt i sin grav när du jublar åt att S har runt 26 % av väljarna (inte minst de politiker som var med i slutet av 60-talet när S hade över 50%).
Att definiera reklamens betydelse går änd ner i färglära.

För åratal sedan gick jag i kurs om sånt,hur vissa restauranger utnyttjar ex färgen rött för att man upptäckt att det gör människor hungriga.
Att definiera problem är inte samma sak som att vika ner sig utan början på att göra något åt det.
Se nu t.ex!
Jag vill ha Juholt i TV på bästa sändningstid!
Kan vi få det tack!Vi betalar licens!
Där han just talar om politik!
jag vill ha helsidor i pressen där han får utrymme beskriva
vart S vill och vinsterna(för dom är väldigt många för flertalet)för människor!
Om han inte får det utrymmet så ligger det en fet borgare begraven bakom det som äger tidningen.
Så då måste andra kanaler triggas igång som inte slutar med det begränsade antal som hittar till S-bloggar.
Det är bara att sätta igång och det är där jag inte vill ha tyckasyndom sig själv fenomenet.
Det finns människor som slåss för det dom vill utan annat bränsle än sina händer och tomma i magen och utan allt.
Kom igen nu !
Politik ser jag inte att du debatterar här Per K,snarare någon annan vinkling.Listigt,men genomskinligt och jag skiter i dina välmenta omsorger om vad S ska göra och inte.Du är ju borgare!Det ligger i din natur att ta chansen flika in sånt här.
Budgeten S la var ett mastodontarbete där många många åsikter vägdes in.Jämfört med M:s lilla klena!
Sen är det ju så pinsamt att Arkelsten försökte den här röströvaren.Hahaha.
Jag tror som jag skrev att vissa skulle vända sig i sin grav och tänka;"Var det det här jag slogs för?
Den åtråvärda medelklassen tjänar också på S politik.
Dom allra flesta får inte högre skatt och blir dom sjuka eller arbetslösa så kommer dom må lite bättre.
Redan idag smuger sig cancern på många som som trodde dom var osårbara.
Tror du deras fjuttiga skattesänkning kompenserar ekonomiskt längre än ett par veckor?
Det enda arbetarepartiet är socialdemokraterna
Inga låtsasjobb som typ fas tre utan riktiga jobb med riktig lön!Vinsterna är stora med att S åter får ta över det land som dom byggt så starkt och som dom räddade från Bildts framfart.Som gav Borg ett överskott i kassan så han kunde stå och klia sig i magen och ta åt sig äran som inte var hans!


Den som tror att nedmonterad välfärd inte kommer att leda till skattehöjningar i vilket fall som helst borde åka till Nacka där borgarna nyss höjde skatten
Borg och Reinfeldt har ju inga visioner överhuvudtaget.
Du efterlyser politik du Per men har ju ingen att komma med!
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/fredrikvirtanen/article13888913.ab
Klockren artikel av Fredrik Virtanen .
Skulle det här kunna vara något att ta på allvar för S
Vi gör bankernas jobb och dom tar betalt för det.
Sant.
Lite avgifter här och där för tjänster vi utför själva elektroniskt.
Eller för att ha ett kort i deras bank.
Kan det få bli ett slut och en gräns för att dom får göra såhär?
För att inte tala om hur bra dom tar betalt varje gång ett kort dras i en affär.för något dom inte behöver lägga ner nån arbetslinje på precis för det sker elektroniskt.
Hur får vi Helin på Aftonbladet utbytt om en sann vänster-vurmare?

Vi måste ha åtminstone EN riktig vänster tidning att nå ut med. Landet håller på att kvävas intellektuellt.
Jag håller med dig Sven Dufva.Hur? Hur nå ut,det måste gå.Jag känner likadant.
landet håller på att kvävas och tar efter länder där det inte gick så fint alls.
Kallar det modernt.
Slogs sossarna för att få en medelklass som ska se ner på svaga grupper? För att folk skulle få det bra,så bra att det blev omodernt att bry sig?
Nej det gjorde dom inte.
Sibstedt-koncernen,som äger 91 % av Aftonbladet kommer aldrig att gå med på att byta ut vare sig Helin eller Mellin. De har ju lyckats med det som den öppet borgerliga pressen har misslyckats med. Och dessutom drar de ju in vinst till akteägarna, genom sina drev, sitt kungadravel, och det ständiga snaskandet i mord, reportage som balanserar mellan brutala våldsskildringar och sex appeal. Mord på kvinnor säljer fler lösnummer än mord på män. AB är en porrtidning för lustmördare, hur journalister kan låna sig till detta är är obegripligt, men ännu mer obegripligt är att socialdemokrater stödjer AB ekonomiskt genom lösnumerköp.Ju äckligare löpsedlar desto större upplaga. Expressen är inte mycket bättre, men det säger en del att Expressen förlorade upplagekriget, sedan Skibstedt köpt sin första aktiepost i AB.

Felet är nostalgin, att AB är "våran tidning", att Nordea är "våran bank", o.s.v. Det nostalgiska självbedrägeriet, att allt är som förut, blockerar nya lösningar. LO borde sälja resterande 9 % av aktierna i AB under villkor att tidingen inte får kalla sig socialdemokratiskt eller någt annat som associerar till socialdemokratin eller arbetarrörelsen, och använda pengarna till att sätta upp en nyhetsportal med dagstidfnings-lay out på nätet.
Till ni gamla socialdemokrater!

Var tacksamma för ert parti skull att Aftonbladet tog upp Juholts behov av extrapengar så långt innan nästa val.
Juholts hyresbidrag hade förr eller senare kommit i dagen, det är jag helt säker på.
Fråga, vilket är bäst för (s) -att det kommit fram nu med tre år till nästa val - eller som Moderaternas valstugedebatt någon vecka för riksdagsvalet ?
Förresten, vem kunde tro att MP skulle bli det parti som skulle bli det ledande partiet inom oppositionen.
Vid en eventuell rödgrön valseger nästa gång bedömmer jag att MP blir starkast i förhandlingarna angående den nya regeringen och politikens innehåll.
Varför?
Jo, dom är smarta för dom kommer att säga till (s) och (v) att - vår politik är det som ska vara grunden för den nya regeringen, annars blir det inget.
(S) som har maktabstinens kommer att acceptera motvilligt att bli "röstboskap" till MP.
Ökenvandringen har börja min vänner, och den kan vara länge, högerns/moderaterna varade i runt sjuttio år.
Äsch Lars Norling du gamla moderat,då fanns inte twitter och vad tror du skulle vara så skrämmande med MP
Dom är ju bra och omtanke om naturen är i grunden omtanke om människan och har inget med er politik att göra!
Mia,
Jag har absolut inget i mot mp:s miljöpolitik, för det är faktiskt så att Alliansen har tag det mesta av deras tankar som sina egna.
Nu får du snart vara med på twitter-Lars Norling

Moderaterna -det enda miljöpartiet
Hahaha,Lars Norling tror han är MP-jättekul!
Ja humor har du då men MP vill inte vara ert lilla stödhjul.
Dessutom är S mycket större än MP och det var ju bara att lyssna på Maria Wetterstrand i debatt med vad hette hon nu igen,som kom och försvann?
Maud var det va?Gjorde så litet intryck och den nya är inte bättre.Som har Thatcher som idol var det va?
Juholt kommer att krossa moderaterna och han kommer ta MP med sig för dom sociala verkliga värdena i livet ligger mer nära än eran krossa sjuka människorpolitik.

http://www.dt.se/nyheter/falun/1.4068342--frisk-efter-tolv-ars-sjukskrivning
Här har du er skitpolitik Lars Norling.
Ett par i 60årsåldern som planerar äta varannan dag
och väljer mellan tvål och smör.
Maken blev friskförklarad efter 12 år utan att vara frisk
och nu har han INGEN inkomst alls
Dom beskriver öppet att dom har talat om att ta sina liv alternativt bli kriminella.
Babbla du om utanförskap.Eller miljön.
Att det här paret far fruktansvärt illa är ert fel och ingen annans.
Ska du som dina moderatpolare dra den om Afrika nu?
ja men dom har det ju snäppet bättre än Afrika.
För det kläckte en människa ur sig ur moderatled.
Det är ert fel att dom far illa!

Mia,

Tvärtom, Alliansen ska var "stödhjulet" till MP när det gäller miljöfrågor.
Alliansens förespråkare vet att mp är helt outstanding när det gäller engagemang och kompetens när det gäller miljöfrågor.
MP:s opinionsframgångar ser jag som något positivt,
för då kommer politiken att ändras högt marginellt vid en röd/grön valseger 2014.
Ett förslag;Byt ut Håkan Juholt mot Mikael Damberg.
Nu sa ju carin Jämtin idag att samarbetet mellan S och MP är gott och det tror jag att det kommer fortsätta vara
Men det är klart moderaterna blir nervösa av det.
Damberg kan vara med på bild ofta för han ser trevlig ut och i övrigt tycker jag vi sliter ut en generation i taget för oavsett vem som bli S-ledare så kommer drevet gå på ett eller annat vis.
Damberg själv stöttar Juholt så det exemplet är värt att följa,
Ja Det var ju ändå så att svenska folket röstade på Mikael Damberg som ny ordförande för socialdemokraterna. Synd att ni inte följde det rådet. Då kanske det hade hade gått bättre för socialdemokraterna vid valet 2014.Det folket vill ha är nya idéer och en stabil klok ledare som lyssnar och som sticker ut i tv-rutan.Många följer debatter och för att få med den yngre generationen. Dagens ungdomar som man ska satsa på, så tror jag att det är viktigt med nytänkande och att försöka förstå att vi lever på 2000-talet och inte på 1900-talet.Eftersom den största frågan är väl UNGDOMSARBETSLÖSHET.Sattsa på ungdomarna arbete skola och barnomsorg .ect
diskutera miljöfrågor, skapa gröna jobb i samarbete m miljöpartiet.För våra barn och ungdomar.
Hur kunde det gå så illa?
Har man inte den insikten då vete sjutton om man kan vara ersättare i Härlanda stadsdelnämd.
Det hela började när man på 70-talet var med och beslutade om att Sverige skulle bli ett mångkulturellt samhälle.All kraft har gått åt att göra Sverige etta i klassen angående invandring.Sedan har saker och ting följt slag i slag.Varför bärgades inte Estonia fast det lovades,varför kom inte sanningen fram angående ubåts intrången,varför mumlades det om Palme-mordet.Ni har velat hit och dit.Nu senast är det Er ekonomiske talesman som kanske vill ansluta Sverige till den ekonomiska pakten.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM