TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Grattis SVT/ Agenda till att ni missade en spännande politiskt debatt med Håkan Juholt/Socialdemokraterna. Vem är intresserad av en debatt när inte huvudmotståndaren är med.

 

Är det inte lite att bjuda in med baksidan av handen när ni inte kan respektera att socialdemokraterna inte vill bli ihop fösta och ihop blandade med sverigedemokraterna. Tänk på att Jimmie Åkesson sagt att det är sådana som Mona Sahlin och socialdemokraterna fått honom engagera sig politiskt.

 

Och tänk vad tråkigt det blir för alliansen att inte få chansen att briljera mot socialdemokraterna. Men det får SVT/Agenda ta på sitt ansvar. Och Reinfeldt får ju chansen att debattera mot Jimmie Åkesson.

För framtiden kunde socialdemokraterna / moderaterna arrangera egna debatter och bjuda SVT att sända.2011-10-09, 08:53  Permalink
Andra bloggar om:  


SAP har föreslagit SVT lottning av ordningen på talarstolarna. Tänk möjligheten att en sådan lottning hade placerat SD som nu eller mellan SAP och V. Hade du rekommenderat Juholt och Ohly att även med accept av SAP:s förslag skulle lämna debatten???
Bäste Nils-Erik,
Inte tror jag att det svenska folket- i någon betydande omfattning- kopplar ihop er socialdemokrater med SD.
Lek med tanken att vid nästa val att vänsterblocket skulle vara större än Alliansen och att SD skulle bli vågmästare.
I det läget blir det fortsatt högerstyre, för de är den sidan som skulle klara ett misstroendevotum.
SD skulle aldrig rösta ihop med vänsteralternativet.
Om jag inte missminner mig var Åkesson med i moderaterna i sin gröna ungdom.
Så hans placering på höger-vänsterskalan är rätt klar.

Nils-Erik och hans partikamrater verkar inte tillmäta den genomsnittlige svenska väljaren någon högre intelligensnivå. Möjligtvis nyinflyttade invandrare från icke europeiska länder utan demokrati har kanske problem och kan förväxla SAP med SD och Juholt med Åkesson.
Debatter är för vuxna människor. Barnrumpor kan vi vara utan.

Fixa ni en egen sandlåda som ni kan debattera i.
SAP:s avhopp är anmärkningsvärt. Partiets förtroende och framförallt Juholts rasar mot nya bottennoteringar.

Juholt verkar vara en bra talare (och debattör ?). Jag hörde hans tal då han blev vald till ordförande samt talet i Almedalen.
I övrigt har han varit tyst i media förutom när han måste försvara ogenomtänkta beslut.

Partiet gör nog ett stort strategiskt misstag genom att inte delta i kvällens debatt. Tyvärr...
Grattis miljöpartiet, som nu ostört kan marknadsföra sig som ett alternativ på vänsterkanten. Förbannade sosseväljare lär det finnas gott om i dessa dagar och imorgon kan många av dessa vara mindre förbannade mp-väljare.
Hur kan du, Nils-Erik påstå, att det är SVT/Agendas fel ?
Att gammelkommunisten Ohly tror han kan diktera hur en fri television skall agera förvånar mig icke.
Men Juholt som skall vara sosse?
Men det hela är väl ett enkelt sätt för Juholt att slippa försvara sitt fiffel.

Frågan är ju bara , hur länge får Juholt sitta kvar?
Om Juholt är ytterst ansvarig för beslutet att bojkotta Svt-debatten blir jag osäker på om han passar som framtida statsminister, eller handlar det bara om dåliga rådgivare? Med tanke på skälet till bojkotten blir jag även osäker på Juholts demokratiska tankegångar. Vi får inte glömma att SD/Jimmie Å. representerar ca350.000 väljare varav många är f.d. Socialdemokrater som ju nu Juholt (och Ohly) bekräftar att dom valde rätt.
Vem tror att de tittare, som är tillräckligt intresserade av politik för att över huvud taget se och höra kvällens debatt, inte känner till Juholts och de övriga sex partiernas relation till SD?
Allra gladast över Juholts och Ohlys beslut är sannolikt SD och det var väl ändå inte tanken bakom beslutet.
(Att MP ställer upp gläder väl också SD, eftersom dom då sparar in kostnaden för två gröna hinkar med spadar!)
Nils Erik:


Och vilka tror du kommer att tjäna på kvällens debatt? Många kommer nog att få intrycket att oppositionen i svensk politik numera utgörs av mp och sd. Beslutet att bojkotta den första direktsända partiledardenbatten sen valet är så dumt att det trotsar all beskrivning.
Klart att man tycker att S skall förnya sig fast jag klickade i nej för andemeningen var antagligen om man tänker dagens politik om att man tycker att den är gammalmodig. Ett stort parti som S behöver alltid en förnyelse men de har en bra grund att stå på och det är ett parti som det går att lita på. Sedan att vissa ämnen behöver en förnyelse det är klart som attan. Tack för ordet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM