TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Full sysselsättning. Vad jag saknar det ordet i dagens politiska debatt.

Att moderaterna inte nämner det är inte så konstigt. Men att socialdemokraterna inte nämner det är en olycka för både socialdemokraterna och för dom människorna som är beroende lön och ett arbete att gå till. Full sysselsättning är också ett sätt att bekämpa dom invandrarfientliga partierna. För ett av deras argument är att att invandrarna tar jobben ifrån den inhemska befolkningen.


Full sysselsättning och arbete till alla som främsta politiska mål är en förutsättning för att socialdemokraterna äter skall bli ett folkets parti. 2011-09-22, 21:42  Permalink
Andra bloggar om:  


Jag förstår hur du tänkter men det är inte politiker som skapar jobb utan det är människor. Tror du att det socialdemokratiska förlaget om "rätt" till heltid kommer skapa mer jobb?

Nej låt bli att styra för mycket och ge företagare incitament att anställa istället för tvärt om så kommer du se att det blir bättre.

1. Bort med LAS som hindrar företag att ha rätt kompetens i bolaget (anställningstryggheten ska ligga i en bra arbetsmarknad & skyddsnät inte i antal anställda år).

2. Gör det lättare och billigare att anställa (lägre arbetsgivaravgifter och mindre regelverk).

3. Politiker bör sluta att försöka kvotera, reglera eller bestämma över arbetsmarknaden i för stor grad. Det är sådant som hämmar företagen.

4. Sen kan man fundera på att minska minimilönerna att försöka minska utanförskapet för framförallt ungdomar och nysvenskar. Hellre en fot i arbetslivet än båda utanför och varför ska en företagare betala fullpris för någon som inte är lika erfaren?

Kan socialdemokraterna böra diskutera kring dessa typer av frågeställningar så tror jag ni har en chans att bli trovärdiga inom era ambitioner om full sysselsättning idag så säger ni att ni värnar om arbetarna men det gäller bara de som inte är sysselsatta. Man missar att det faktiskt är företagen och den arbetande delen av samhället som faktist är ryggraden för den välfärd som många tar för givet.


Nils Erik Lindblom: Helt riktigt politiker skapar inte nya jobb. Men politiker skapar förutsättningar och det vill du också , du har en massa politiska förslag i ditt svar.

Göran Persson den senaste socialdemokratiska statsministern hade en politik för fullsysselsättning och han var nere i 4 procent.
Och alla dom här reglerna som du tycker hindrar full sysselsättning, fanns nog även på Göran Persson tid. Nu menar jag inte att 4 % är fullsysselsättning men det är defenitivt bättre än 7 % som vi har idag
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM