TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

Läste häromdagen i Metro att en Trollkarl hade avrättats i Saudiarabien. Eftersom han hade utövat trolldom och magi vilket är olagligt enligt saudisk lagstiftning. Och jag funderade över sakernas tillstånd. Varför är det ingen som tycker att vi skall införa demokrati i Saudiarbien  på så sett som vi gjort i Irak eller Libyen.

I väst har vi slutat att bränna häxor.

Men svaret fick jag väl idag när jag läste om Troy Davis som kommer att avrättas idag i USA. Liberaler brukar hävda att demokratier krigar inte med varandra. Men demokratier tycker tydligen det är rätt straffa sina medborgare med döden som vedergällning.2011-09-21, 20:09  Permalink
Andra bloggar om:  


Bra skrivet!

Det är skrämmande hur lätt makthavare kommer undan genom att leka med ord. Allt handlar om en dualistisk människosyn. "Vi", i detta fallet USA, är "goda" och handlar således rätt, vad "vi" än gör.

På vilket sätt skiljer sig det stundande mordet på Troy Davis, från mordet på trollkarlen i Saudiarabien? Är det någon moralisk skillnad på den terror som Saudiarabien sprider, och den terror som USA sprider?

Inte ett skit förstås, inser den logiskt tänkande och empatiskt begåvade. Men den indoktrinerade lever kvar i vanföreställningen om att våld och mord på något vis skulle vara berättigat bara för att den som utför det säger sig göra det baserat på höga ideal såsom demokrati och frihet.

Det krävs en logisk brist på logik för att få ett sådant resonemang att gå ihop.

Jag är mycket hellre naiv, som tror på fredliga lösningar och samtal, än cynisk, som gör skillnad på våld och våld.

Att hävda alla människors lika värde är inte förenligt med dödsstraff. Att hävda alla människors rätt till demokrati och frihet är inte förenligt med att bomba dem.

Allt gott!
/Jenny
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM