TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Varför går socialdemokraterna bakåt i Sverige och i världen? Socialdemokraterna politik går ju ut på att göra livet lättare att leva för flertalet människor och ändå röstar man inte på dom.

Jag fattar inte varför?


Är socialdemokraterna inte tillräckligt tydliga när dom får chansen att vara med i TV.

För det är väl TV som är vårt huvudmedium när det gäller val?


I Västra Götaland hade vi omval våren 2011 pågrund av att 15 röster hade kommit bort. 77 procent röstade i det valet när den val hösten 2010. Men nu när det var omval röstade bara 40 procent. Och jag undrar om det låga röstdeltagandet berodde på att att det inte var någon debatt i TV mellan partiledarna.2011-09-18, 11:25  Permalink
Andra bloggar om:  


Partiet måste börja tänka på sin image. För att ta ett enda exempel: Partiledaren har för mycket hår i ansiktet.
" ... Socialdemokraterna[s] politik går ju ut på att göra livet lättare att leva för flertalet människor "

Kan det vara så att denna tes INTE är sann?

Eller är det kanske så att flertalet människor vill uppnå ett lättare liv att leva, men UTAN politikernas inblandning? Vi har kanske trots allt "vuxit upp" anno 2011. Det vore en obehaglig insikt för ett parti som alltid velat "lägga sig i".

Det är väl inte riktigt sant. Socialdemokraterna gick framåt i Norgevalet. Och i Tyskland avancerar SPD i väljaropiniolnen. En korrekt iakttagelse vad gäller Sverige är väl närmast att blocken är ganska jämstora och att (S) gör på stället marsch. Moderaterna ökar på småsyskonens bekostnad och det är ju inte så konstigt med den enorma publicitet partiet fått med dagliga utspel i diverse frågor. Socialdemokraterna måste våga utmana om tidens orättvisor och konkretisera sin politik vad gäller sysselsättning, skatter och synen på privatiseringen av välfärden.

Se http://www.s-info.se/silfverstrand
Därför att väljarna kan skilja på att vilja och på att kunna. Allt färre tror att den politik S står för skapar det samhälle som S säger sig vilja ha.

En bra början för att göra något åt S harvande kring 30% vore att S gör upp med dem som tror att vägen till makten går genom att slåss med V om de väljare som ligger långt till vänster om mitten.

Det behövs ingen högersväng. Det behövs en trovärdig politik. Låt V få rösterna från dem som tycker renlärighet är viktigare än resultat.
Per!

"Allt färre tror att den politik S står för skapar det samhälle som S säger sig vilja ha."

Ibland undrar jag om sossarna själva tror på denna politik. Detta är en väldigt koncis och saklig sammanfattning av läget. Även jag tillhör denna tvivlande grupp. Tack!


Jag tror inte att de som vill ha debatter med v vill det i syfte att slåss med v om väljare som befinner sig till väster om mitten. Utan det är väl snarare så att de vill att S ska föra samma politik som v, och det är ju möjligt att det skulle ge s någon procentenhet fler väljare.

Jag menar alltså att sossarna ska slåss om den väljargruppen OCKSÅ. Det är nämligen inte alldeles säkert att de kommer att rösta på något parti som är villigt att ingå i regerigsunderlaget för en socialdemokratisk minoritetsregering, om både v och s avstår från att slåss om deras röster.

Men att valet (huvudsakligen) måste vinnas i mitten får det inte råda något tvivel om.
Kanske är oförmågan att förstå varför partiet inte går bättre, trots att de vill alla så väl, själva skälet till att det går dåligt?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM