TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Camelot.

Idag börjar i TV6 serien Camelot som handlar om King Arthur.  Förutom SF så har jag alltid varit väldigt fascinerad av Kung Arthur sagan. Så långt jag kan minnas har den funnits i min tankar. Jag har slukat allt  från TH White till Avalons Dimmor av Marion Zimmer Bradley. Men bäst tycker jag filmer Excalibur är och det var Excalibur som fick mig att gilla Wagner och Carl Orffs Carmina Burana

Jag blir givetvis glad av alla andra filmer som har inslag Arthur sagan.

 

Redan som barn gillade jag  ”Den som drar svärdet ur stenen är England rättmätige kung” och jag tolkade det som lite pojke att den som kunde dra ut svärdet ur stensn kunde göra det för att han var värdig att bli kung över England. Men nu har jag lärt mig att det bara är för att han samma blod som Uther Pendragon.

 

Jag kommer säker att bli besviken ikväll när Camelot troligen inte är som mina drömmars Arthur saga. Men jag ser ändå fram emot att bänka mig framför tvn 2011-09-16, 17:57  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM