TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi socialdemokrater har alltid stått upp för friheten, men det har inte alltid uppskattats av alla människor. Vi kämpade för demokrati med allmän lika rösträtt tillsammans med liberalerna. Mot allmän och lika rösträtt var Reinfeldts föregångare. Som inte tyckte att det skulle var några arbetare i Riksdagen. Vi kämpade för 8 timmars arbetsdag . Vi kämpade för rätten till semester. Ta tex USA där folk i allmänhet har en veckas semester. Listan kan göras lång mot vad dom borgliga partierna sagt nej till i kampen för ett värdigt liv i frihet.

Det finns människor som hotas till döden i sina hemländer vi vill ge dom skydd, vi vill ge dom chansen att överleva därför öppnar vi våra gränser för flyktingar.

Socialdemokratera och fackföreningsrörelsen har alltid varit en kämpande organisation för utsatta människor eftersom socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen uppstod för hjälpa utsatta människor att organisera sig mot ofrihet. Därför tycker vi det är naturligt att hjälp utsatta människor i andra länder.

Vi har även byggt upp företag som har kommit till på grund av vår utsatthet. Konsum, OK, Riksbyggen, Folkets Hus och Folkparkerna, Fonus, ABF.
Vi byggde Folkets Hus för att dom borgliga försökte stoppa oss att ha möten och inte lät oss hyra lokaler. Så arbetarrörelsen fick skapa egna lokaler.
Vi har haft tur i Sverige , främlingsfientliga partier har haft svårt att etablera sig och man kan fundera över varför. Jag tror att fackföreningsrörelsen har varit en orsak. Facket bygger på gemenskap, alla skall var med och facket har funnits överallt.

Nu har vi kommit med i EU och får anpassa oss till EU och mycket som vi har tyckt var självklart gäller inte längre utan nu får vi börja om. Som att alla som jobbar i Sverige skall jobba under samma lagar och ha samma rättigheter och samma lön. Och den borgliga regeringen vi har nu har inte följt upp efter Laval domen och följt EUs direktiv. Så trots att EU säger att utländska arbetare skall ha samma rättigheter som svenska arbetare. Så har inte Reinfeldt och hans borgliga regeringe anpassat dom svenska lagarna. Igen är det vi socialdemokraterna som skall skapa trygghet och rättvisa och se till att allt blir demokratin lever. Tänk om alla liberala tidningar som idag försöker göra attacken i Norge till hot mot demokratin och dom borgliga partierna istället för ett hot mot socialdemokraterna. Kritiserade regeringen lika mycket för att den inte följer EUs direktiv.

Det är alltid socialdemokratin som får ta fighten för rättvisa och demokrati så släpp idén att dom borgliga partierna skulle vara utsatta av den norska attantatsmanen.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM