TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Med socialdemokraterna vid makten hade första målet varit att få ner arbetslösheten. Eftersom socialdemokraternas kärnväljare är beroende att ha ett jobb att gå till . Men det tycker inte moderaternas kärnväljare som tycker det är mycket viktigare att få mer pengar i plånboken. Det är anledningen till jobbskatteavdraget. Även om det kan låta som om det är dom lågavlönade som tjänar på det. Men eftersom dom lågavlönade inte tjänar så mycket så får dom givetvis inte lika mycket i jobbskatteavdrag som dom som tjänar mycket pengar.


När moderaterna kom till makten 2006 så var arbetslösheten 6 procent och det var moderaternas viktigaste fråga att få människor i arbete, idag är arbetslösheten 8 procent. Så bra har moderaterna lyckats med den fråga som dom tyckte var viktigast.


Alliansens politik går ut att avskaffa det som har varit signum för socialdemokraterna, välfärden. 2010 blev 50.000 människor som var erkänt sjuka, arbetslösa. Försäkringskassan strök redan godkänd läkarintyg. Och det drabbar löntagare och låginkomsttagare i större utsträckning. Dom som är långtidsjuka har ofta arbetsskador. Har haft tunga arbeten som slitet ut deras kroppar. Och många av dom är lågavlönade och kan aldrig köpa en privatförsäkring.

Nu tänker alliansen troligen använda 1 miljard av pengarna som är tänkta till bistånd. Till jobbskatteavdrag. I alla fall får Anders Borg fria händer. Men solidaritet är inte moderaternas starka sida. Är detta för att gå sverigedemokraterna till mötes.

Häromdagen läste jag att försäkringskassan skulle dra ner på ersättningen till en starkt handikappad man. Moderaterna och alliansens kännetecken är hänsynslöst. Varför slår man på dom som redan ligger?Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM