TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

Det dör en byggnadsarbetare i månaden i på en byggarbetsplats. Men Alliansen tycker det är viktigare att lägga statens pengar på städhjälp i privathem än på säkra arbetsplatser. Alliansen tog bort stödet till utbildnings av skyddsombudet när dom fick makten 2006. Och införde avdrag för hushålls nära tjänster allmänt kallat RUT.

Och det är så man ser på tryggheten i arbetslivet för löntagare. Här är det inte viktigt att prioritera lag och ordning. Även Dagens nyheter tycker att nolltolerans i trygga arbetsförhållanden är överdrivet. Här gäller inte samma krav på lag och ordning som i resten av samhället.

Förr låg Sverige i framkant när det gäller trygga anställningsformer i Sverige . Men nu kräver EU att Sverige skall skärpa LAS för fast anställning. Samtidigt som Sverige Näringsliv vill försämra turordningsreglerna .

Så tyvärr är det som Sebastian skriver att alliansen lönedumpar svenska arbetsmarknaden
och det har skett en paradigmskifte i Sverige vi har gått in i en ny tid där löntagares vä och ve är inte så viktigt. Fast andra skulle kunna säja att vi är på väg tillbaka till den gamla tiden då dom sköt arbetare som i Ådalen 1931.Men så illa är det nog inte. Vi får hoppas på FN om det skulle vara så och vi kan få samma stöd som afrikanska länder får.

 2011-07-14, 10:48  Permalink
Andra bloggar om:  


Arbetsplatsolyckor skall förebyggas. Rätt!
Men fråga också invånarna i t ex Landskrona
vad de ser som största hotet mot sin trygghet.


Nils Erik Lindblom: Vem menar du tänker förebygga arbetsplatsolyckorna?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM