TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är så besviken på den del av svenska folket som sitter i riksdagen och i fredags röstade mot förändring av försäkringskassan.
I torsdags presenterades ett hemligt PM som hade gått ut från socialdepartementet i samband med att försäkringskassan skulle försämra rätten till sjukförsäkring. Där socialdepartementet varande för konsekvenserna. Att sjuka skulle bli utförsäkrade. Men finans departementet valde att inte ta någon hänsyn till varningen. 
I samband med att detta blev offentligt var det många riksdagsmän från alliansen som sa att dom inget visste. Men i fredags röstade dom ändå för alliansen förslag med en försämrad försäkringskassa.

Men eftersom alliansens förslag förlorade så blir det kanske inget femte jobbeskatteavdrag.
Tills nu har Fredrik Reifeldt och Anders Borg kunnat dela ut dom sjukas ersätting till dom med arbete genom det så kallade jobbskatte avdraget.
Omvänd Robin Hood politik. Ta från dom sjuka  och ge till dom friska.
Fast någon egentlig skattesänkning har vi inte fått utan det är riktat bidrag till dom med arbete. 

Om det någon som tror på fullt allvar att socialdemokraterna kommer att vinna val med en politik som höjer skatten för truckförare, undersköterskor och förskolepersonal, då är man bra naiv.
Dessa grupper jag nämnde betalar trots jobbskatteavdrag en av världens högsta skatter.
Inte att förglömma att i idag får statskassan in cirka 100 miljarder mer än 2006.
På tal om truckförare, i fredags lossade en truckförare mig som berätta att han på nyåret skulle fira sin frus 50 årsdag med att bjuda henne och barnen med respektive inalles nio personer på en rasa till Thailand.
Vi kom fram till att utan Reinfeldts jobbskatteavdrag skulle han inte haft råd med denna resa.
Jag tycker att denna arbetsamme och trevlige man att han är väl unnad denna resa.
Nu har jag skrivit för långt, finns väl ingen som orkar läsa allt detta.Nils Erik Lindblom: DEt är klart att det är roligare med mer pengar plånboken. Men det kanske inte blir kul om din vän blir sjuk eller arbeslös. Eller för andra människor som är sjuka eller arbetslösa
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM