TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 

 

Vem krigar vi för i Libyen. När kommer freden till Libyen

Hur kan länder från EU var ute och fälla bomber i andra länder. EU som är en idé om att bygga en kontinent för fred. Hur kan då länder från EU vara ute på andra kontinenter och fälla bomber över främmande länder. Hade Hitler rätt när han förespråkade kriget som hjältarnas slagfält. För nu verkar kriget att gjort revansch över fredan som den goda kampens hjältar. I Sverige har vi fått en yrkesarmé. Människor som har kriget som sin inkomst. Krig som affärsidé.2011-04-16, 21:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Fred! Frihet! Olja!


Nils Erik Lindblom: alla fall olja.
Förr hade Sverige ett försvar som satte fredsvänner i fängelse om de ansåg att krig vara ett oacceptabelt sätt att lösa motsättningar.


Nils Erik Lindblom: Förr i tiden, var en annan tid, Men förr i tiden var även svenska försvaret en värnpliktsarmé som ansåg att försvara landet vara vår gemensamma angelägenhet
Det var även förra världens krig. Idag kan inte ett krig vara en gemensam angelägenhet med en sådan, dåtidens värnpliktsarme. Krig vi ser utspelas idag är en katt o råtta lek med premiss dåtidens vapen så länge kriget utspelas i fattigt land eller att hotet i fattigare länder anses växa till potentiellt hot. Då är marksatta trupper överflödiga.
Striden emot kapitalism sker naturligtvis att utspelas, helt efter det bakvända förnuftet i de fattigare världsdelarna. Fullständigt genialt -fel och oförnuftigt, ologiskt men sådan är kapitalismen. Samarbetet emot kapitalism länder mellan finner form och utspel i fattigare länder. Striden, uttrycken av skillnaderna, konflikten sker inte på kapitalismens egen mark. Samarbetet mellan rika länder behövs för arbetet emot kapitalism och arbetet anses behöva en orsak. Vapenmakt emot fattigdom och det möjliga, större gemensamma förnuftet är naturligtvis det rika samarbetet. Sådan rikedom kan inte fattiga länder erbjuda kapitalistiskt samarbete något med, något annat än utrymmet för kriget. Samtidigt är det en "utmärkt uppvisning" emot terror.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM