TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Var det fackets fel att socialdemokraterna förlorade valet? Man hör ofta att dom med arbete röstade på alliansen medan dom arbetslösa röstade på socialdemokraterna. Och det är ganska naturligt att dom arbetslösa röstade på socialdemokraterna eftersom dom visste var det innebar att vara arbetslös i alliansens Sverige och alliansens politik inte ledde till några nya jobb.

Vad jag menar med att det skulle vara fackets fel. Är att det måste råda en stor okunnighet hos många av fackets medlemmar eftersom dom tycks tro att bara för att man nu har ett arbete skulle man vara immun mot arbetslöshet eller arbetsskador.
Det måste ju vara fackets uppgift att upplysa och utbilda sin medlemmar i hur alliansen monterar ner välfärden och den svenska modellen.
Alla jobbskatteavdragen går ju ut på att göra slut på pengarna som var den svenska modellen med en trygghet i vardagen för vanliga arbetare och tjänstemän.Krasst kan man säga att svenska folket röstade med plånboken.
Så gjorde de flesta av fackets medlemmar.
De flesta yngre röstade visst rött medan många av 'nästan pensionärerna' röstade blått av någon anledning.
När jag såg rubriken trodde jag nästan att jag skulle få läsa något om Wanja Lundby-Wedin och om hur Facken har tappat medlemmar inte minst bland de yngre, men givetvis inte.

S får nog vänja sig vid att S definition av vad solidaritet innebär inte längre stämmer med den som de flesta som arbetar har.

De flesta som arbetar tror säkert att de kan bli arbetslösa men de tycker också att det ska vara skillnad på att arbeta och inte arbeta.

Att "gråta" över arbetslösa som inte längre har råd att bo kvar i sitt hus bottnar inte hos alla dem som aldrig haft råd att köpa ett hus och som har svårt att ens hitta en egen lägenhet.

Jag tror att S har tappat bort att för de flesta människor ser livet inte längre ut som: Plugga minsta möjliga->Börja på bruket->Gifta sig->Skaffa hus->Skaffa barn->jobba och bo på samma ställe i 40 år och sedan bli långtidssjukskriven och förtidspensioneradJag betraktar det som fackets uppgift att företräda medlemmarnas intresse på arbetsplatsen och agera organiserad motpart till arbetsgivaren. Politiska ställningstaganden klarar jag själv eftersom jag är både vuxen och läskunnig.
"Jag tror att S har tappat bort för att för de flesta människor ser livet inte längre ut som: Plugga minsta möjliga->Börja på bruket->Gifta sig->Skaffa hus->Skaffa barn->jobba och bo på samma ställe i 40 år och sedan bli långtidssjukskriven och förtidspensionerad "
Detta har hittills varit det mest lönsamma för individen.
Att som jag, flytta efter jobben (>>10 olika orter), var icke lönsamt, konstaerar ju idag.
Med en lätt travesti: "Tag ditt bidrag och stanna kvar".
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM