TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ibland är politiken så himla oförutsättbar. Vi pratar hela tiden om demokratin som det yttersta och att vi är demokrater och att demokratin skall styra. Men ibland är det så självklart att demokratin och medborgarna inte skall ha den yttersta makten.
Först riksbanken som är oberoende från politikerna och riksdagen. Vi skryter om vår demokrati att vi väljer vår politiker för att styra över Sverige. Men den yttersta makten över ekonomin kan inte medborgarna påverka. Och det anser vi demokratiskt.
Läs mer i Johan Lönnroths artikel i Göteborgs-Posten om riksbanken

Medborgarna i Göteborg kan inte besluta att all kommunal service skal utföras av kommunala företag som vi äger gemensamt och har full insyn i och det har EU beslutat med samma demokrati som inte är giltigt för medborgarna i Göteborg.

Nu är mycket i EU kapitalismens revolution, eller kapitalismens revansch på demokratin. I EU skall all kommunal verksamhet konkurrens utsättas och alla privata företag skall ha möjlighet att utföra kommunal verksamhet i fri konkurrens med dom kommunala företagen. Däremot har inte dom kommunal företagen samma rätt till konkurens med dom privata. Eftersom dom inte får vara verksamma utanför hemkommunen. Märligt. Hur fritt är EU? Dom privata företagen skall få växa men inte dom kommunala.
Vi kan ser hur dom stora världs företag kommer hit och lägger anbud på vår kommunala service. För att göra vinst på våra skattepengar. Och vara en del av vårt samhälle så länge det är lönsamt för dom och så kan dom lägga ner verksamhet när det inte passar dom.2011-01-15, 11:33  Permalink
Andra bloggar om:  


Kommunerna får till del skylla sig själva. Om de hade behållit verksamheten i kommunala förvaltningar i stället för att av skattemässiga skäl bolagisera verksamheten hade de kunnat bestämma allt själva utan inblandning.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM