TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi socialdemokrater får hela tiden höra att vi är omoderna för att vi är motståndare till RUT. RUT är en värdeladdad fråga. En ideologiskt fråga, och vi ifrågasätter om det är riktigt att våra gemensamma skattepengar skall gå till finansiera städningen hemma hos medel och överklassen. Dom människor som tjänar bäst i Sverige och är vana att köpa dom tjänster dom vill ha. Skall inte dom betala vad det kostar, utan skall staten finansiera delar av deras konsumtion.


Jag funderar ibland om jag har fel och om RUT kanske är lika bra som ROT eftersom det skapar jobb för dom människor med ett av dom viktigaste jobb. Slutade vi att städa skulle samhället gå under ganska fort.


Men när jag läser att det är risk för sämre arbetsmiljö för att regeringen dragit ner på arbetsmiljöinspektörer. Och att regeringen la ner arbetsmiljöinstitutet som jobbade för en bättre arbetsmiljö och drog in stödet till utbildning av skyddsombud. Då undrar jag varför vi med våra gemensamma skattepengar skall finansiera städhjälpen hos överklassen.2011-01-04, 11:38  Permalink
Andra bloggar om:  


6 timmars arbetsdag hade varit en god lösning.

+ Folk hade haft tid att städa.
+ Minskad sjukfrånvaro på jobbet.
+ Mer tid till friskvård/motion.
+ Mer tid till stuider efter jobbet.
+ Mer tid till barnen.
+ Mer till till konsumtion (för den som gillar detta).
+ Extra skift på fabrikerna (istället för 3 skift).

Kort sagt en mer upplyst tillvaro för de flesta, då man kan plugga, motionera och har betydligt mer tid för att ta hand om sina barn. Alla vinner på det och bortfallet hade kompenserats av besparingar på sjukvårdssidan.

Låt statliga/kommunala arbetsgivare ta täten och införa det först, de privata på frivillig basis till en början.
Jag har själv jobbat som städerska när barnen var små. Jag höll på att krevera när jag hörde borgare säga att rut skulle "passa för kvinnor och invandrare"... Det talar väl för sig självt. Sen fick man i TV se några utvalda rut-städerskor (personligen såg jag bara kvinnor) som var SÅ nöjda. Men hade de inte lika gärna kunnat jobba i hemtjänsten hos personer som inte KAN städa själva? De hade inte alls behövt bli arbetslösa-som den envisa borgerliga offentliga lögnen !! påstår.Hemtjänsten eller annat skattefinansierat samhällsnyttigt är lika bra jobb.Nu är jag inte säker på att hemtjänsten innehåller lika mycket städning som förr.Men den skulle kunna göra det. När det gäller skillnaden mellan rot och rut så kan jag inte byta ytterdörr själv-men jag kan skura mitt köksgolv. Det kan alla friska personer. Och de som inte tycker sig ha tid eller lust eller tycker att deras ställning i världen är för hög för såna triviala ting-de kan ringa ett städbolag och sen kan de betala hela fakturan själva.Och samtidigt glädjas åt att de skapat arbete åt någon.För det argumentet hörs hela tiden som försvar för skattefinansierad städning åt friska privatpersoner.Ursäkta min lite bitska ton-men ska fint folk ha pigtjänster så får dom bemedla det själva. Jag säger NEJ till rut.Men gärna rot-för som sagt ytterdörr kanske jag byter en gång och där har jag varken kunnighet eller ens verktyg själv. Jag håller med Sven om sex timmars arbetsdag.Vi borde solidariskt dela på jobben. Den tid som blir över kan vi använda till att umgås med våra barn-när vi städar tillsammans. Tack för att du tog upp ämnet!
Gunborgs inlägg känns som en frisk fläkt i den så ofta unkna och falska doft som uppstår när ekonomiskt giriga personer skall heroisera sitt agerande"de gör det för att skapa jobb för de viktiga städerskorna".Om nu städerskor och städare är så viktiga,vilket jag självklart tycker,vore det väl bättre att betal dem en anständig lön direkt utan att blanda in samhället.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM