TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Förnyelse eller undergång. Den finns människor i samhället som aldrig når fram som inte får ihop tillräckligt med pengar för att kunna leva och försörja sig. Det finns människor med otrygga levnadsförhållanden. Att värna dessa människor måste vara socialdemokraterna primära mål och ansvar.
Detta måste förnyelsen handla om.


Jag har svårt att se att socialdemokratins huvuduppgift är att rikta in sig på dem som inte kan försörja sig. Det är exakt detta som moderaterna vill, så att de själva kan organisera det arbetande folket.
Socialdemokratins framgångar har byggt på att de varit ett arbetarparti och att de skapat en modell för hur arbetet kan kombineras med fördelningspolitik så att allt fler kan sättas in i produktionen och bli en del av de välståndsbildande krafterna.
Berör ämnet i denna intervju:
http://www.dn.se/nyheter/politik/risk-att-s-star-infor-okenvandring-1.1207704Nils Erik Lindblom:
Om inte socialdemokraterna kommer att ta hand om dom mest utsatta så kommer ingen att hjälpa dom och denna gruppen kommer att växa. Och det är precis det moderaterna vill att människor skall bli rädda för bli arbetslösa och inte kunna försörja sig.
Vem vågar kritisera en dålig arbetsmiljö om det kan leda till arbetslöshet. Och ändå kommer dålig arbetsmiljö att leda till arbetslöshet genom sjukdom och uppsägningar.
Stig-Björn: Socialdemokratins bas måste vara den breda arbetarklassen. Socialdemokratins uppgift blir som som följer att övertyga den breda arbetarklassen om att alla tjänar på att hålla ihop. Att även de som har arbete, anställningstrygghet och hyfsat bra löner tjänar på att de som har det sämst får det bättre, genom en aktiv socialpolitik och starka välfärdssystem.

Här har Socialdemokratin misslyckats och det beror antagligen på att man varit för feg och inte vågat stöta sig med någon grupp, för det måste man göra. ALLA kan ju inte få det bättre, såvida det inte sker en väldigt stark tillväxt.

Socialdemokratin måste gå på borgarklassen, det är ju där pengarna och makten finns. Och denna klass är ju dessutom parasitär, den tillför ingenting till samhället. Därför är den ett tacksamt offer.

Problemet är att den kan skada Sverige genom ekonomisk terrorism, t.ex. kan kapitalister investeringsstrejka, flytta kapital utomlands eller höja inflationen. Utmaningen ligger i att hitta åtgärder som skyddar Sverige från sådan terror.
Om ni fortsätter (vilket jag hoppas) på er inslagna väg, kommer ni cementeras som bidragspartiet nummer ett här i landet. Det kan säkert kännas fint för era socialbidragstagande väljare (som ju är ganska många) att ni vill beskatta arbetare än mer och ta våra pengar och ge dem till arbetslösa.

Du måste förstå att arbetare gärna vill kunna leva på sin lön och gärna vill kunna unna sig det lilla extra då och då. Det duger inte att lova oss högre skatt till förmån för högre bidrag.
Oscar: Det är en högerlinje att förespråka socialbidrag/fattighjälp och socialbidragen har också ökat rejält under Allians-regeringen.

Socialdemokratin har istället förespråkat kollektiva försäkringar som t.ex. A-kassan, det är något annat.

Självklart är det bättre med A-kassa än med bidrag. A-kassan är högre vilket ger dels ett bättre skydd för den som utsätts för arbetslöshet, dels leder den inte till samma konkurrens och lönedumpning.

Alliansen är emot starka socialförsäkringssystem eftersom de vill sänka reservationslönerna, vilket de också öppet talat om.

Alliansen kickar ut människor från de försäkringar som de betalt för eftersom de vill skapa en hård konkurrens på arbetsmarknaden så att lönerna går ner.

Du ska inte lyssna så mycket på högerpropagandan, tänk själv istället. Ta reda på fakta, sätt dig in i teori. Annars blir du bara lurad.

Det är inte de arbetslösa som är din fiende, du kan antagligen bli en av dem. De arbetslösa är precis som vi, bara att makten tvingat dem att inte få försörja sig själva eftersom det är mer lönsamt för kapitalisterna att de går arbetslösa.

Så sluta vara en nyttig idiot, sluta sparka neråt och slicka uppåt. Som sagt använd din hjärna, försök tänka lite själv istället för att lita på all skit de tutar i dig.

Det är inte de arbetslösa som tar dina pengar, det är kapitalisterna. Det är de som är de stora tjuvarna och parasiterna. Studera verkligheten som den faktiskt är, försök se den ur dina egna ögon istället för ur herrarnas.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM