TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


Jag läser allt om vad sverigedemokrater säger om sin poltik för att förstå vad dom vill och förstå deras väljare. Men jag hittar aldrig logiken i deras politik. Jag läser i fredagen Göteborgs-Posten om Mikael Jansson som känner sig mer hemma i tänkandet på höger sidan att man skall göra rätt för sig. Och har svårt för vänsterpartiet som han upplever som kravmaskiner. Men dom kräver väl bara ett jobb så att dom också kan få göra rätt för sig. Har man arbete så är det lätt att kräva att andra också skall göra rätt för sig.
I början av artikeln säger Mikael att - Svensk värdegrund handlar om att man är svensk och ingår i en gemenskap. Sen finns det väldigt många svenska egenskaper: svensken är villig att arbeta, hjälpsam och vill ha ordning och reda.
Men det verkar även invandrare ha eftersom sverigedemokraterna vill skapa en assimileringsnämnd. För att invandrarna vill ha det för att bättre kunna anpassa sig till det svenska samhället. Så vad är skillnaden på svenskar och invandrare. Om bägge vill ha ordning och reda.
Vi har inte invandrare i Sverige för att dom ville komma hit. Vi har flyktingar för att dom inte kunde leva i sina egen länder. Vi har flyktingar för att rädda människor från ond bråd död. Vi har flytingar för att svenska är ett human folk. Och eftersom sverigedemokraterna vill värna det svenska så måste dom bli mer positiva till invandrare på samma sätt som Fredrik Reinfeldt insåg att moderaterna måste bli mer positiva till facket och den svenska modellen för att få svenskarnas sympati.


2010-08-21, 15:58  Permalink
Andra bloggar om:  


Vad du borde börja med är att ta reda på hur många av våra invandrare som är flyktingar. Enligt migrationsverket är c:a 10% flyktingar, resten har faktiskt kommit hit av egen fri vilja, mycket tack vare vårt kravlösa samhälle.

Om du vill förstå varför folk röstar på SD, måste du först betrakta svensk invandrarpolitik som exempelvis låter nyinflyttade personer få föräldrapenning, oavsett hur gammalt deras barn är. Sen kan du nysta lite i den verkliga åldern på de ensamkommande flyktingbarnen. Du kan också jämföra standarden på flyktingbarnens boenden, med standarden på våra äldreboenden. Då kanske du kan börja förstå ilskan som gror i landet över vår vansinniga och, i ett europeiskt perspektiv, extrema invandringspolitik.


Nils Erik Lindblom: Det ända jag kan förstå av din kritik är om det är så att dom gamla får det sämre för att vi tar flyktingar.
Skulle vi inte ta in en enda flyting så skulle ändå inte dom äldre få en krona till äldreboendena. Flytingarna bidrar ocksp till servicen i samhället. Många svenskar vill inte göra dom jobben som dom gör.
Den logik, vad SD nu säger sig att den logiken kan vara visar på att det omdömet har aldrig någonsin i mänsklig historia varit så utdömt som idag. Det därför att den tidigare grundade inkomsten om det fysiska arbetet på arbetsmarknaden (stora industrier storskailg produktion) Samhället var inte så utvecklat utbyggt som det är idag och det medgav industriella revolutionen (för att inte tala om krig)

Det gav med andra ord den "allmänna tillåtelsen" att tjäna inkomster om att utnyttja människor, vara rasistiska, Rasism mindre känt som slaveri t ex men ändock rasism. Mer närmare denna tid är situationen densamma men exemplet, argumentet svagare kanske det kan sägas. Mindre tydligt men det betyder inte att det är osant. Detta utnyttjande finns även i vår tid med att dagens problem kan skönjas vara dålig arbetsmiljö låga inkomster och att människor med annan etnicitet än svensk etnicitet jobbar med lokalvård sanering mm. Jobb få arbetslösa inte tar i om så med handskar på. Det senare mer tydligt inom storstadsmiljöer.
så om inklomsten fram till denna tid var grundad om det fysiskt presterande krafterna hos, jobb inom industri dag är ett minne blott. Förståelsen kan breda ut sig, rasism inte längre kan tjäna inkomst att utnyttja arbetskraften det fysiska hos person. Rasismen en skapt tanke grundad om att utnyttja människor (slaveri)

Vad kan vi då tro utnyttjas, kommer att utnyttjas änm mer i framtiden för vinsterna. Vad kommer av sådana kapitalister (slavägare historiskt) Att försöka utnyttja. Det motsatta. Sysslolösheten. Det mer själsliga hos människan. Det gemensamma om att vara fattiga ? Hur stort var antalet arbetslösa utförsäkrade och människor som inte tillåts leva på sjuklön.


Nils Erik Lindblom: kapitalismen kommer inte att tillåta att det blir för många riktigt fattiga , för då finns det en större risk uppror . majoriten måste jobba och känna sig relativt nöjd
SD är en produkt av att de etablerade partierna inte skött invandringspolitiken på ett, för flertalet, tillfredsställande sätt. Vad som står i deras partiprogram är likgiltigt. 3/4 av de som tänker rösta på SD gör det för att markera sitt missnöje gentemot den s k sjuklövern (det etablerade partietablissemanget). Utan det misslyckade multikulturella samhällsexperimentet så skulle SD vara ett promilleparti.


Nils Erik Lindblom: Tänk om man själv skulle behöva fly till en annat land för att överleva.
Hej Nils-Erik.

Satt och kollade lite på nätet,och då hittade jag av en slump en f d statlig institution,SIFR, Statens Institut för Rasbiologi.

Den bildades 1922 efter en motion av den soc dem riksdagsmannen Wilhelm Björck.Beslutet togs utan omröstning i riksdagen,och beslutet undertecknades även av Hjalmar Branting.

Högkvarteret låg mitt i Uppsala i Dekanhuset.
I institutets arbetsplan fanns bland annat"Att fastlägga en teoretisk grundval för en exakt rashygien,och en rationell befolkningspolitik".

Verkets förste chef Herman Lundborg fick troligen avgå,därför att de styrande insåg hur nära nazismens läror institutionens arbete höll på att bli.

SIFR bytte 1958 namn till Institutet för medicinsk genetik.

Källa Wikipedia.

Nu till våra dagar.Din partiledare har sagt att s aldrig kommer att samarbeta med SD.Kanske med tanke på deras förflutna då?

Så då kommer vi till konsensus i det här.Jag kommer aldrig att rösta på SD heller.Men enligt alla tecken kommer SD att komma in i riksdagen,och representera en ganska stor del av folket.

Dessa människor som röstat på SD,vänder ni helt enkelt ryggen åt,då ni vägrar att befatta er med deras valda ombud.

Hur ska vi då döma er Socialdemokrater med tanke på att SIFR motionerades fram av en Socialdemokrat,och att beslutet undertecknades av Hjalmar Branting.

Måste säga att 2010 års valrörelse är den mest ojusta jag någonsin sett.

På grund av de etablerade partiernas förhållnings-sätt gentemot SD,och även att p g a att medierna försöker tiga ihjäl partiet.

Ny Demokrati var med en gång i tiden,de fick vara med på hela upploppet före valet,SD och alla dess väljare ska bara ut i kylan.

Det här är ingen demokrati vi befinner oss i,och valrörelsen 2010 är inget annat en en skandal.

Det kan du hälsa dina partikamrater,efter att du suttit ett tag till och försökt förstå SD:s väljare.

Vänliga hälsningar från en KD väljare.


Nils Erik Lindblom: Ni Kristdemokrater har inte så mycket att hurra för med en partiledning som inte accetepterar homosexuella och transpersoner
Visst vore det vackert om Sverige kunde agera socialbyrå åt hela världen. För att en stor invandring från Levanten och Afrikas horn ska få acceptans hos de som betalar den så måste emellertid de invandrade i större utsträckning än nu förses med arbeten. I annat fall så handlar det om ren bidragsinvandring, eller om man så vill, import av arbetslöshet.
Nils-Erik Lindblom/

"Flytingarna bidrar ocksp till servicen i samhället. Många svenskar vill inte göra dom jobben som dom gör."

Vilka jobb är det du syftar på här? fanns inte dessa jobb innan den stora flyktingvågen började på 90-talet?
Och vem utförde dessa jobb då?

"Jag läser allt om vad sverigedemokrater säger om sin poltik för att förstå vad dom vill och förstå deras väljare."
För vissa kan det vara svårt att inse att kejsaren är naken.
men hav mod, även du kommer nog förstå tids nog vad ASd och dess väljare vill.
Bra att du har ett öppet sinne.

Om jag var tvungen att fly skulle jag söka mig till ett så kulturellt närstående land som möjligt, inte landet med de generösaste bidragen och den kravlösaste hållningen på andra sidan jorden. Och jag skulle ta seden dit jag kom, inte kräva att de skulle ändra på sig för att det skulle passa mig. Jag skulle lära mig språket, inte kräva tolk. Jag skulle lära mina barn svenska själv om jag tyckte att de hade nytta av det, inte belasta skolbudgeten med det. Jag skulle ha nolltolerans mot mina barn om de uppträdde illa mot landets befolkning. Jag skulle vara tacksam.

Det finns en del sådana invandrare i Sverige idag. De flesta kom för länge sedan, då assimilering istället för mångkultur var normen och invandringsströmmen var måttlig. En hel del av dem röstar på sd.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM