TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi sossar kritiserar alliansen för att dom säljer ut våra tillgångar och privatiserar statlig verksamhet. Men om man skall berömma alliansen så följer dom verkligen sin ideologi i alla fall moderaternas ideologi. Att staten inte skall äga utan företag skall vara privata. Och man säljer ut företagen till sina väljare i alla fall när det är svenska företag som köper.


Inom socialdemokraterna finns det egentligen inte någon klar ideologi om verksamheten skall vara kommunal, statlig eller privat. Men det finns ett väldigt samhällsansvar. Och i många fall har man ansett att det bästa och tryggaste sättet att lösa ett problem är att staten eller kommunen har gjort det själv . Socialdemokraterna är ett pragmatiskt parti och under 1960 talet när vänstervågen var stark så fick ofta socialdemokraterna kritik från vänster håll att man svek medborgarna när man inte förstatligade mer.


En fördel med statlig verksamhet är att det finns insyn i företagen. Än så länge så går skattepengar till för att finansiera vår gemensamma välfärd. Jag säger än så långe för jag är helt övertygad att alliansen. I alla fall moderaterna och det är mycket moderaterna som styr alliansen. Kommer att avskaffa vår gemensamma välfärd för det ingår på samma sätt i deras ideologi som det gör att privatisera statliga företag. I moderaternas ideologi skall människor själva köpa sin välfärd och människorna som inte har råd får skylla sig själva. Det är ditt eget fel om du är fattig och inte tjänar tillräckligt med pengar. Massor av människor kommer inte att ha råd med sjukförsäkring. För att dom har så tunga jobb. Jobb som sliter ut kroppen. Samtidigit som dom tjänar ganska dåligt. Men då säger bara en moderat, du får ta ansvar för ditt liv och skaffa dig jobb som du kan försörja dig på, du kan inte kräva att staten skall ta ansvar för ditt liv.


Så då tycker jag det är sorligt med ett parti som piratpartiet som inte har dom här frågorna på dagordningen. Och jag tänker varför röstar folk på ett parti som inte tar upp dom viktigaste frågorna i livet . Att ha ett jobb och en fast anställning och den trygghet som den allmänna välfärden ger. Men så blir min nästa tanke att dom som väljer Piratpartiet kanske inte har den här tryggheten , dom kanske är arbetslösa och har aldrig haft en fast anställning och en trygghet i arbetslivet. För dom är det lika overkligt med ett eget hyreskontakt och en fastanställning som att åka till månen. Men internet behärskar dom som ger deras liv frihet. Varför skulle dom då rösta på ett parti som sossarna som inte har en susning om hur det ser ut i deras liv.

 

Slutligen blev jag en del i Marcus Birros blogg. Jag citerar

 

"Människor jag aldrig träffat, som antagligen aldrig läst en enda bok av mig"

 

Slut på citat. Marcus har helt rätt jag har bloggat om Marcus trots att jag inte träffat eller läst en enda bok av honom . Och ändå skrev han om mig. Men jag har läst hans blogg. Jag är förvånad att han är upprörd över att folk är upprörda över vad han har skrivit. Tror Marcus att det bara är han som har rätt att kritisera och ställa frågor om sakerna tillstånd. Jag trodde han skulle var glad att höra att han inte var ensam att ha åsikter.För att citera Björn Nilsson:

"Hakan frågade mig varför jag vill rösta in ett parti som inte har någon politik om äldrevård, skolan, skatterna och jobben.

Mitt svar är att jag inte vill studera, jobba eller betala skatt i en polisstat som avlyssnar och bevakar allt jag gör, och jag vill inte heller bli gammal i ett samhälle som betraktar medborgare som brottslingar tills motsatsen bevisats, istället för tvärtom."
"Men så blir min nästa tanke att dom som väljer Piratpartiet kanske inte har den här tryggheten , dom kanske är arbetslösa och har aldrig haft en fast anställning och en trygghet i arbetslivet. För dom är det lika overkligt med ett eget hyreskontakt och en fastanställning som att åka till månen. Men internet behärskar dom som ger deras liv frihet. Varför skulle dom då rösta på ett parti som sossarna som inte har en susning om hur det ser ut i deras liv."

Du är faktiskt snubblande nära sanningen här, men du faller lite på målsnöret. ;)

Jag har passerat de 40, jag har jobb och har i princip aldrig varit arbetslös, jag har varit med om att starta två firmor från scratch (båda inom IT), jag har villa, sambo, bil och husdjur, jag röstar pirat och skulle aldrig i mitt liv rösta på något av riksdagspartierna i ett val. Någonsin.

Svaret är enkelt; jag tror inte längre att det blir så himla stor skillnad för de flesta oavsett vilket block som kommer till makten. Ja, det kommer bli lite förändringar i skattepolitiken, sysselsättningen kommer försöka lösas på olika sätt och skolan kommer förmodligen fortsätta justeras på detaljnivå, men det är just det, det är detaljer som snabbt kommer bli ointressanta detaljer när landets ekonomi straffas av den nuvarande IT-politiken.

Parallellt ser vi en allt snabbare demontering av medborgarnas rättvisa där tex ravekommisionen var en milstolpe, TPB-domen en stark indikation och övervakningslagarna (genomdrivna både av förra och den nuvarande regeringen) ett otäckt omen.

Internet är, och förblir, en fantastisk kanal för att alla ska få komma till tals. Det är inte familjen Bonnier, Warner bros eller SVT som bestämmer om det du vill säga, skapa eller producera är intressant nog att massproduceras, det är du själv och din popularitet styrs inte av annonskampanjer och PR-byråer utan om andra retwittar, länkar och nämner det du gör. Internet är demokrati på ett sätt som allmänna val inte ens kan komma i närheten av att vara.

Piratpartiet är det enda parti som förstår detta, som anser att FRA- och IPRED-lagarna är katastrofala, som kan förstå de negativa konsekvenserna av censur på Internet och som slåss för att den personliga integriteten, alla människors rätt till idéspridning och till att få ha en röst som gör det möjligt för dem att höras borde vara mänskliga rättigheter.

För ca 10 år sen var Sverige bland de ledande IT-nationerna, det är vi inte längre. Vi har tappat massor i utvecklingen pga att politikerna gått kräftgång och låtit andra länder komma ifatt och till och med gå om i utvecklingen. Därför finns Piratpartiet. Det är inte de utslagnas och decimerades parti, det är framtidens parti, drivet av personer som inser att teknikutvecklingen inte är ett Frankensteins monster som kommer orsaka massvält bland artisterna eller vara en grogrund för kriminell verksamhet.

Fortsätter den nuvarande IT-fientliga politiken kommer jag förmodligen tvingas flytta för att kunna fortsätta jobba inom mitt yrke så jag kommer klara mig. Det du, som socialdemokrat, kanske bör fråga dig är hur ska de mindre framgångsrika klara sig när Sverige blir ett UT-land? Hur ska de som redan har det svårt klara sig när BNP faller? Hur ska ni klara er när vi, som kan tekniken, lämnar landet i jakt på jobb?

Internet, och IT, är framtiden. Det kan vara vår framtid eller det kan vara tex Kinas, Indiens och Islands framtid, men det är framtiden. Vi kan välja mellan att hoppa på tåget och följa med eller vi kan försöka bromsa utvecklingen och i stället stå och häcka på perrongen när tåget dundrar förbi. Dagens riksdagspartier verkar vara oroväckande kära i perrongen, det kommer straffa sig.

Därför röstar jag pirat, inte för att jag är arbetslös, utslagen och världsfrånvänd utan för att jag är (förhållandevis) framgångsrik, för att jag arbetar med IT-relaterade projekt och produkter och för att jag anser att Internet är den största tekniska och demokratiska kraften vi sett på generationer.


Nils Erik Lindblom: Jag tyckte det var mycket intressant att läsa ditt svar. Men det här med att hota med att Sverige inte kommer att klara sig om inte politiken anpassas efter vissa personers behov av frihet, det har jag hört i hela mitt liv.
intressanta rader du skriver om Piratpartiet. Eftersom många av våra partikamrater lever i ett misslyckat välfärds Sverige. Ingen myndighet vill veta av oss. Sjukvård, Försäkringskassa, Arbetsförmedling, Studiemedelsnämnden, Socialförvaltning skickar den kommande generationen mellan sig. Vart de yngre än får en tid för samtal. Så kommer de ut och har fått besked, du tillhör inte denna myndighet, vi har nya regler så du kan inte få hjälp.
Besparingar som gjorts både av er och nuvarande makthavare har tyvärr landat fel i Sverige. De som har till uppgift att möta verklighetens individer hinner inte, orkar inte.
Det skydd som vi borde få i Sverige existerar inte idag. Vi inom piratpartiet är ofta tvugna att hjälpa varandra för att få mat på borden.
Regler lagar efterföljs inte för att skydda individer i Sverige. Det är det som gör mig till pirat. Jag kämpar för att Sverige skall fungera enligt lag och regelverk.
jag förmedlar här min egen pirvata åsikt om varför jag verkar för piratpartiet.
Så som jag ser vårt arbete. Så har vi funnit internet som en viktig del i utveckling av vårt land. Enkel beskrivning. just nu delar jag och du värderingar med varandra.
Vi pirater arbetar politiskt över nätet. Vi kan göra det oavsett var vi är, eller om vi har någon form av funktionshinder.
piratemom
Sweden
med sina privata tankarNils Erik Lindblom: jag förstår det att det finns anleding till att folk väljer piratpartiet, orsaker som vi liksom missar för vi tror eller vill tro att vi lever i den bästa av världar
Jag tror att båda är sant: det är både unga som inte tror att gammelpartiernas politik är relevant för dem, dels ett gäng "gamlingar". Tanken far till http://www.syrransgranne.se/2008/09/17/piraterna-ar-politikens-slime/
Det är bara en sak. Att det är synd att vi inte kan opera magsår bota cancer eller gipsa benet med datorerna. Förutom allt detta är det jättebra.


Nils Erik Lindblom: javisst alla behövs
"Inom socialdemokraterna finns det egentligen inte någon klar ideologi om verksamheten skall vara kommunal, statlig eller privat."

Vad hände med socialismen?


Nils Erik Lindblom: Socialdemokraterna är ett praktiskt parti och vill skapa ett fungerande samhälle
Som Pirat och grön socio-liberal är det tråkigt att läsa sådana kommentarer som din, du säger:

"Och jag tänker varför röstar folk på ett parti som inte tar upp dom viktigaste frågorna i livet"

Det är just det som PiratPartiet gör. Det är också sorgligt att läsa sådant från en social-demokrat. Jag hade en flera timmar lång diskussion i våras med en bekant som jobbar för socialdemokraterna, för att hjälpa dem att förstå vad som är problemet i samhället idag. Piratpartiet siktar mot framtiden, men den politik som både socialdemokrater och moderater har verkat för är istället en politik som låser ute framtiden.

Piratpartiet vill skapa förutsättningar för alla människors lika värde, förutsättningar för alla människors lika möjligheter, möjligheter för att delta i det goda som samhället gemensamt kan erbjuda, vare sig det gäller kultur, innovationer eller möjligheter till personlig utveckling.

Betänk tex, socialdemokraterna, likväl som moderaterna var före omröstningen om mjukvarupatent i EU för mjukvarupatent. Tack och lov röstades förslaget ner, efter en flera års upplysande verksamhet från FFII (Foundation for Free Information Infrastructure).

Hur kan ett socialistiskt parti vara för mjukvarupatent?
Sedan att moderaterna dessutom skulle vara för mjukvarupatent är för mig lika orimligt, men jag har aldrig förstått mig på moderaternas politik. Socialdemokraternas politik har jag däremot stor respekt för, men tyvärr har socialdemokraterna under mina 30 år som röstberättiga aldrig fört en politik som jag kunnat rösta på. Socialdemokraterna har följt Moderaterna i många avgörande frågor som tex kärnkraften. Anledningen till att jag först röstade med Centerpartiet och senare Miljöpartiet var ffa pga kärnkraftsfrågan.

Jag anser att Socialdemokraterna skall specialicera sig på de frågor som de startade med, men släppa in nya fokuspartier när de behövs. Nu när vårt internet, vilket utgör den viktigaste infrastrukturen i vårt samhälle, är hotat tack vare socialdemokraternas och moderaternas politik är det ytterst brådskande att släppa in specialister på dessa frågor. (I mjukvarupatent-frågan tex hade socialdemokraterna tillsatt en målare Hans Karlsson att hantera dessa viktiga frågor, en fråga där det borde tillsättas professorer i datalogi. Själv tog det 10 år efter min civilingenjörsexamen 1980 innan jag 1990 insåg varför mjukvarupatent är skadliga och samhällsfarliga.
Det tog ytterligare 10 år, alltså 2000, innan jag förstått varför patent på produkter är farliga för samhällets utveckling.

Jag kommer att informera på min blogg under den närmaste tiden, om varför PiratPartiet är nödvändigt, för att rädda framtiden.


Nils Erik Lindblom: Kan man inte jobba så kan man inte försörja sig. Det är den absolut viktigaste frågan av alla rätten till arbete. Och rätten till att organisera sig . Givetvis är rösträtt lika viktigt. Men jag försöker första både varför folk väljer Piratpartiet, F! eller SD. Vad det är som lockar hos dom partierna och fundera över om det dom som är moderna eller om det är jag .
Fältet för webbadress till min blogg klarade inte hela längden, så jag la in en kort-url här.
"varför röstar folk på ett parti som inte tar upp dom viktigaste frågorna i livet"

Meningen ovanför stör mig mycket. Svaren är: För att ingen annan gör det. Sen måste du tänka på att livets viktigaste frågor inte är de samma hos varje person.

Om våra lagar blir mer restriktiva inom IT-området och medborgares integritet och rättigheter urholkas för att livnära gamla intressen som spelat ut sin roll. Vad har jag då kvar att leva för? Vilken nytta har jag av ett arbete om jag inte längre har ett privatliv? Säg mig det.
Jag är orolig för att generationsskifte är den enda lösningen på trångsintheten hos dagens riksdagspartier. Historien upprepar sig själv. Vi är Galileo och riksdagen är katolska kyrkan.


Nils Erik Lindblom: Men du vill bli en del av den katolska kyrkan och få dess makt. men hur kommer du använda den , kommer människor att kunna gå till arbete som ger dom en lön dom kan leva på kommer det att vara tillåtet med fackföreningar och kommer folk att kunna lita på försäringskassan och a-kassan om dom mot förmodan skulle bli arbetslösa. Kommer du att stödja kristdemokraterna som inte ville vara med på pridefestivalen och dikutera HBTQ personer rättigheter .
Kommentar på ditt svar ovan: Först vill jag klargöra att Piratpartiet inte är ute efter makt i riksdagen. Vi vill att befintliga partier ska föra in vår politik i sina agendor, sedan avskaffar vi oss själva då vi inte längre behövs.

Vi existerar för att diskutera och utveckla våra frågor. Vi är ett alternativ för många som anser att dessa frågor är viktiga och de traditionella partierna förstår inte dem. Visst finns det stjärnor i alla partier, men inte tillräckligt för förändring.

Angående Kristdemokraternas frånvaro på Pride. Varför måste representanter från varje parti gå på HBT-festivaler? Det är lite som med Facebook-grupper: Är du inte med i en grupp som är emot våldtäkt, är du alltså för våldtäkt? Att springa på Pride och försöka smälta in är lika trovärdigt som Carolas omtanke om sitt fadderbarn i Haiti. Bara röstfiske. Vi är inte i Litauen och behöver därför inte deklarera för alla att vi faktiskt inte är emot HBT-personer.


Nils Erik Lindblom: Du är besviken på mig att jag inte ser piratpartiets frågor som dom viktigaste. Men du försvar Kristdemokraterna frånvaro på pridefestivalen. Med att det inte är så viktigt att vara med på Pridefestivalen. Men för alla HBT och Queer personer så är ett deltagande på Pridefestivalen en viktigt fråga. Man är inte på Pridefestivalen för att visa upp sig . man är på Pridefestivalen för att disktuera HBTQ frågor.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM