TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den stod där som ett flygande tefat. Lika overklig, lika tekniskt fulländad och lika överraskande som den säkert gjorde när den presenterades 1955. På grusplanen som jag körde förbi stod den en ljusgul Citroën DS från slutet av 1960 talet. Citroën skapade med den bilen ett hydrauliskt fjädringssystem och när motorn är avstängd sjunker bilen ihop och hjulen syns nästan inte. På slutet av sextiatlet fick Citroën DS strålkastare som svängde med hjulen och det hade denna Citroën.


Citroën var alltid mer tekniskt avancerat än vad som var nyttigt för märket. På 1970 talet köpte Peugeot Citroën . Och Citroën har mer eller mindre blivit en mer vanlig bil utan alla spännande tekniska lösningar som Citroëns har haft förkärlek

.
Själv har jag alltid drömt om en Citroën. Men har inte vågat ta steget. Men idag vet jag inte om Citroën är lika lockande för den har inte alla dom här egenheterna som var det som lockade till att ha en Citroën. Men Citroën kommer alltid att vara en bil som jag tänker på när det gäller spännande bilmodeller.

 

Bilder på Citroën DS.2010-07-22, 15:19  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM