TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Franska presidenten Nicolas Sarkozy försöker stoppa uppköp av LeMonde , fransk dagtiding. Sarkozys motvilja till köpet beror på att Bergè, Pigasse och Neil har anknytning till den franska vänstern. Det är journlist klubben på tidningen som är den största ägaren på tidningen som har föreslagit affären.
Hela scenariet är väldigt intressant om man skulle lägga det över Sverige och tänka sig att det skulle hända här. Att Statminnistern ( för det är väl honom man skall jämföra med och inte kungen eller talmannen ) skulle lägga sig i ett köp av en dagtidning och vilka som skall äga den. Sedan att journalistkåren är den största ägaren. Här som bara kooperationen är ett alternativ till den tradionela kaptialismen och makt över media inte anses som betydelsfullt och värd att satsa pengar på.jag funderar ibland tänk om det hade varit arbetarrörelsen som hade satsat på Metro, en gratis tidning med en socialdemokratisk ledare. Nu är det inte helt lätt att göra en gratistidning. Flera har försökt men det är bara Metro som har lyckats.
Kulturnytt/sverigesradio.se som skriver om den här affären anser att media i Franrike är mer politiserade än här. Och jag min första tanke är att all media i Sverige är ju höger. Hur kan dom mena att Franrike är mer politiserat än här. Men min nästa tanke är allt är ju relativt och sedan tänker jag på Sverige Radio och kulturnytt som ändå är neutralt och att det ändå finns en del vänstertidningar i Sverige. Även om det inte är dom som är dom ledande opinions aktörerna. Politisk media är ju ändå mest tidningar. Sverige Näringsliv försökte ju för några årsedan att skapa en tv kanal. Men jag tror inte det slog så väl ut och jag vet inte om dom är ägare till kanalen längre.
Sen har vi alla som jag, alla bloggare som försöker nå ut i det det brus som råder i etern. Vi skall vara glada så länge internet är fritt. För citera ett citat ur sciens fiktion serien Babylon 5. Det här är inte dom bästa förutsättningarna till fred mellan folken. Men det bästa vi har. Och det är samma med dagens möjligheter att blogga och sprida information på nätet. Det är hemskt ojämligt men det är den bästa möjligheten som vi haft för vanligt folk utan pengar att skapa egna tidningar att ända sprika åsikter och kunskap.


Svenska vänstern HAR ägt en massa tidningar. Det gick åt skogen.


Nils Erik Lindblom: Javisst. Men den som inte vågar pröva igen är en förlorare. Framgång bygger på att våga och orka göra nya försök. Att vara framgångsrik bygger också på att våga göra misstag
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM