TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vad är demokrati värt om det inte innehåller männskliga rättigheter. Som att människor skall kunna äta sig mätta ha rätt till en egen säng och ett tak över huvudet, ett eget hem och ett arbete att försörja sig med för att kunna leva ett drägligt liv. 

2010-06-21, 20:55  Permalink
Andra bloggar om:  


Demokrati är ett styrelseskick. Det finns olika uppfattningar om detta och att demokrati är ett politiskt program. Den senare uppfattningen gillar jag inte. Det betyder att jag skulle vara någon sorts konstig typ därför att jag anser att demokrati är beteckningen på det regelverk som behövs för att styra en nation. Inom detta regelverk skall politiska partier kunna verka och kunna genomföra sin politik.

När någon föreskriver t.ex. mänskliga rättigheter som en del av demokratin och samtidigt inte vill godkänna privat egendom som en rättighet då har vi onekligen en konflikt.

Enligt min uppfattning är demokrati omöjlig att tillämpa om inte medborgarna accepterar alla människors likhet i värdighet och i det som kallas negativa rättigheter.


Nils Erik Lindblom: Du håller med mig då. Om du anser att privat egendom är lika viktigt som mänskliga rättigheter med socialvälfärd?

jag anser att ett samhälle med social välfärd är en utvecklig av demokratin.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM