TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag är lite förvånad över mina funderingar. För mig är det egentigen självklart att äldrevård det är sånt som kommunen sysslar medan kyrkan skall syssla med själavård. På samma sätt som jag tycker att det kommunen som sysslor med skolor.
Men så tänker jag på min mamma som skulle uppskattade ett äldreboende med kristna förtecken.
Om hon hade blivit tvungen att bo på ett äldreboende. Det finns massor av skäl att kyrkan låter bli att bedriva åldershem. Ett sånt skäl är ekonomi. Att bedriva ett äldreboende kostar pengar och man kommer givetvis vara beroende av kommunen. Och kommer dom människorna som man bygger ett kristet äldreboende för att ha förtur. Eller kommer det att vara andra kriterier som styr vilka som kommer att få på en plats.
Ett annat skäl till att bygga ett kristet äldreboende är ta ansvar och vara ett föredöme. Genom Göteborgs Kyrkliga stadsmission har kyrkan tagit ett ansvar för människor i nöd och på samma sätt kan det vara med ett äldreboende. Att ta ansvar för det åldrande befolkningen. Fast jag ser som den starkaste anledningen att ett äldreboende med kristna förtecken skall vara för sådan människor som min mamma som skulle trivts att bo i den miljön.


2010-06-02, 20:52  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM