TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Moderaternas Reinfeldt är inte den första som drappas av politiskt missnöje i form karikartyr och inte det värsta heller läs om den karikatyr som drabbarde Palme på 70 talet.

 

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=913&a=262389

 

För 20 års en mördades vår statsminister Olof Palme. Han blev skjuten på en gata i Stockholm en kväll när han och Lisbeth var på väg hem från ett biobesök. Allt kring mordet är lika olöst idag som det var för 20 år sen när det hände. Vem som gjorde det, varför det skedde, var det planerat eller var det sluppens tillfällighet.

 

Olof Palme var en personlighet antingen älskade man honom eller så hatade man honom, Olof hade ingen arbetar bakgrund utan kom från överklassen. Olof valde socialdemokratin eftersom han hade sett hur både kapitalismen och kommunismen utövade förtryck mot folket i dom länder där dom olika politiska systemen var rådande.

 

Olof Palme var en stridens man som vågade ta kamp för det han trodde på och han gjorde Sverige till en känd nation i världen som alltid stod på folkets sida och än idag vet vi inte om han fick plikta för det med sitt liv.

 

Det är alltid fruktansvärt när en person blir mördad. Men när det är en känd person så blir det mer påtagligt och det berör alla. Men att en person som Olof Palme som har satt så många känslor i brand är det inte lika förvånade att hans liv ändas på detta sätt om man ser hela hans liv i ett svep. Fast vi kan aldrig god ta det. Och vi måste för att hedra hans kamp ta vid och fortsätta det han påbörjade.

 

 2006-02-27, 13:37  Permalink


"Och vi måste för att hedra hans kamp ta vid och fortsätta det han påbörjade"

Jag beundrade Palme.. Nu finns ingen att beundra.. så ingen tog vid tydligen.. och jag tvivlar på att någon kommer att ta vid.

Palme tillhörde Palmes tid.. det är andra tider nu..
Som Kjell-Olov Fält sade i radion häromdagen.. Numer är det inte kalla kriget.. nu är det diplomati.. samarbete.. förhandlingar med den man gör affärer med.

Handel mellan länder lockar fram förhandlingar och diplomati.. inte krig och inte kalla krig

Vet ej om Palme var bra även på den grenen...

Folke Andersson


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM