TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har blivit undervisad i ekonomi och Den svenska modellen av Sandro Scocco i nästan två dagar. Och många siffror har det blivit. Den svenska modellen, som har gjort Sverige till ett unikt land i världen. Och här kommer lite egna reflektioner på Den Svenska modellen. Den Svenska Modellen finns bara här. Den Svenska modellen har skapat trygghet och mer rättvisa på den marknad som säljer om inte människor så arbetskraft.
Alliansen gör sitt bästa för att avskaffa Den Svenska modellen eftersom deras väljare tycker att det är för mycket trygghet på svensk arbetsmarknad. För det är väl anledningen till att Alliansen håller på att avskaffa Den Svenska Modellen, att dom svenska arbetarna tjänar för mycket pengar, att dom svenska arbetarna är fackligt organiserade, att dom svenska arbetarna vill ha semester, inte jobba mer eller mindre än 8 timmar om dagen, har rätt till en bra arbetsmiljö och trygghet på arbetet. För det finns väl ingen annan anledning, eller att alliansen gör det av misstag.


Den Svenska modellen är låga löner och obefintlig anställningstrygghet. Det finns betydligt bättre modeller runt om i världen och för den delen också betydligt sämre modeller. Den Svenska modellen är lagom. Inte bra och inte dålig


Nils Erik Lindblom: jag har inte hört talas om en bättre modell än den svenska modellen. Och alliansen kommer inte att satsa på att införa någon bättre modell i sverige
Emil: Jag som trodde du gillade låga löner och obefintlig anställningstrygghet? Men visst kan "den nuvarande svenska modellen" förbättras. Det håller jag med om. T.ex. genom ökad anställningstrygghet och högre lägsta löner.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM