TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sverige Demokraterna vill att Göteborg skall bli mer demokratiskt. Och det skall man göra genom att ha folkomröstning om trängselskatter. Man skulle kunna skratta åt ett sånt utspel om man inte visste att sd har en sån omodern människosyn. På sd låter som om trängselskatter är den viktigaste frågan för alla. Men för alla dom som redan idag åker kollektivtrafik, är knappast frågan om trängselavgifter den viktigaste. Men varför vill sd nöja sig med folkomröstning om trängselavgifter. Om sd tror att dagen politiska system inte är tillräckligt demokratsikt, borde man inte förespråka att alla frågor beslutades genom folkomröstningar.

2010-03-21, 22:29  Permalink
Andra bloggar om:  


Heter det Social Demokraterna också?
Frågan om trängselskatter är mycket större än just införandet av denna skatt eller ej. Om inte jag minns alldeles fel så gick just socialdemokraterna till val 2006 där en folkomröstning om skattens varande eller ej skulle genomföras.
Nu väljer fullmäktige att besluta om frågan utan den utlovade folkomröstningen. Vilket för mig framstår som ett hån emot demokratin. SD har i alla fall agerat enligt deras egen agenda. Det är mer än vad som kan sägas om socialdemokraterna. Men du kan vara lugn, för jag röstar inte på dem i.a.f.
Vägvalet eller Piratpartiet blir det för min del i år.


Nils Erik Lindblom: Det var Annika Billström ledare för Socialdemokraterna i Stockholm som lovade att det inte skulle bli några trängselavgifter i Stockholm om Socialdemokraterna vann valet. Men sedan körde Göran Persson över henne när han gjorde upp med miljöpartiet för dom skulle stödja en socialdemokratisk regering. Och den socialdemokratiska regeringen beslutade att dom på prov skulle genomföra trängselskatt i stockholm. Och i samband med har jag för mig att socialdemokraterna i Göteborg lovade en folkomröstning och trängselavgifter. men jag undrar hur en folkomröstning blir mer demokratisk även val och i så fall borde vi väl ha folkomröstningar istället för val. Synd att du inte känner förtroende för något av dom etablerade partierna.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM