TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Hög arbetslöshet kan ledda till vilka katastrofer som helst. Med hög arbetslöshet kan vi få partier som kan lova vad som helst. I 30 talets tyskland så avskaffade tom Nazisterna demokratin. Det kan ju låta simpelt med tanka på allt annat som Nazisterna genomförde. Men det visar att nazisterna inte bryyde sig dom värden som vi sätter högt. Nazisterna pratade säkert inte om detta innan dom kom till makten, liksom dom inte pratade om att judarna skulle utrotas eller att Tyskland skulle inleda krig med stora av delar Europa.
Och jag är rädd för partier som inte tycker att alla människor är lika mycket värda och kan tänka mig att dom kan genomföra en likadan politik. Det är lätt att tänka att idag repekterar alla i Sverige människovärdet. Men vi har faktiskt en regering idag 2010 som tycker att man tvinga sjuka människor i arbetslöshet. Utan att någon egentligen protesterar.


2010-02-20, 17:14  Permalink
Andra bloggar om:  


Är lösningen att sätta alla i permanent förtidspension ? Tycker du rehabiliteringskedjan dålig som ide?


Nils Erik Lindblom: Jag tycker reablitering är jättebra idé men tyvärr har alliansen avskaffat företagens reabliterings ansvar och istället gett dom rätt att säga personer efter 6 månaders sjukdom
Precis som det rödgröna förslaget till reformering av försäkringsvillkoren så skall friska människor med arbetsförmåga föras från sjukförsäkringen till arbetsförmedlingen och om inga jobb så blir det ersättning från a-kassan.

Fatta det någon gång.

Däremot skall sjuka människor utan arbetsförmåga eller med nedsatt arbetsförmåga fortfarande ha sjukersättning. Precis samma som i Veronica Palms förslag.

Det finns ingen regering år 2010 som tycker att försäkringskassan skall tvinga sjuka människor ut i arbetslöshet.


Nils Erik Lindblom: Per: Hoppas du att alliansen får forsätta att regera Sverige i 4 år till?
Nazister är en förkortning av Nationalsocialister. Hitler körde alltså mycket med att nazisterna var ett arbetarparti på demokratisk grund. För mig är detta mer ett varningstecken för socialdemokraterna. Betänk att propagandan att alliansen består av onda människor som vill gynna uppåt och sparka nedåt kan ge oönskade effekter.
lösningen är och skapa jobb satsa på forskning inom rätt område och nytänkande,, istället för sälja ut landet.

Skapa jobb kan vilken dåre som helst göra..

Frågan är väl vad man har för agenda när man inte skapar jobb`?
P.K.

Betänk att Alliansen består av människor som sparkar nedåt och gynnar uppåt av klasssintresse ,alltså inte av ondska.Men för den sakens skull kan ju resultatet bli ont värre för stora delar av befolkningen.
Det finns en regering som för en folkfientlig politik med hycklande termer som att människor som är sjuka eller arbetslösa är satta i utanförskap eller bidragsberonde för att de har eller hade rättt till ekonomisk trygghet under denna period,en ekonomisk trygghet som de dessutom betalat för flera gånger om.
Inte heller detta tror jag sker av ondska men av att det finns ett folkförakt bland den penningkåta överheten i det här landet.
Finns inga pengar avsatta till medicinsk rehabiitering.
Det är enbart i den moderata fantasivärlden som AF är befolkat av läkare.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarpta-sjukregler-ska-betala-lagre-skatt_253673.svd
Moderaters syn på arbetslöshet:
Den som är sjukskriven halvtid och jobbar halvtid betraktar moderater som halvt arbetslös och inte halvt sjuk. Nu ska allla som varit sjuka tillräckligt länge prövas mot hela arbetsmarknaden om de så ska krypa till arbetsförmedlingen. De är ju inte sjuka utan bara arbetslösa.

Att moderater sedan inte lyckats föra en arbetsmarknadspolitik värd namnet och ordnat arbetstillfällen, som passar dessa icke helt friska människor bekommer dem inte att dyft. Moderater har sagt till oroliga människor att det finns försörjningsstöd att få av "det sociala" t.ex. Skulle det vara alternativet till 20 tim lågavlönat arbete? Försörjningsstöd är ungefär existensminimum och hette tidigare försörjningsbidrag, men ordet bidrag får moderater att se rött, så de valde ett blått(?) ord istället? De jonglerar med svenska språket. Stöd? Till vad då? Stöd så att det ser ut som om man står på egna ben, när man endast ser ut att kunna stå upprätt?
Moderater syns vilja straffa den svage. De kanske rent av föraktar den svage? Förakt för svaghet (Harald Ofstad skrev om detta) kan leda till nazism och annat otyg - för att återknyta till det av Nisse använda ordet.
Ser att Jonas Jansson inte har koll. Den rehabilitering som alliansen satsar på går lös på 17 miljarder.
Men av de pengarna så går ingenting i princip till rehabilitering. administaration och utbretalnigar av ersättning går allt till.
Det sjukförsäkringslagen innebär är att man tänker överföra pengar från sjukförsärkringen till skattesänkningar som gynnar de som har mest ekonomist .
Kort sagt allt det främst moderaterna säger är bluff. eller falsk retorik.
Det är inte pengar som är problemet , det vet vi alla som fattar något om ekonomi och statsfinanser.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM