TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Krig är alltid förskräckligt, i krig dör alltid människor. Men det är bra när kriget kommer nära som människor verkar förstå krigets konsekvenser tillfullo. Nu är ett sådant tillfälle när svenska militärer dött i Afghanistan.
Då pratas det om krigets allvar och ifråga sättandet om krig är det bästa sättet att få fred.
Jag undrar hur länge det här tillståndet kommer att råda innan vi är tillbaka i normal tillståndet, då dom flesta förespråkar att Sverige skall gå med i NATO och åka runt världen och förespråka fred med en k-pist i handen.


2010-02-09, 21:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Det är inte så många svenskar som frivilligt åkt dit för att kämpa för rättvisa och demokrati.

Jag tar soldaternas offervilja och mod högre än din pacifism.

På samma sätt lät sossarna andra dö för vår frihet under andra världkriget - fegheten kallades för neutralitet. Men vi var tvungna även då p.g.a. att sossarna lagt ner försvaret.

Vi har nu inget försvar att räkna med så det är väl klart att de kvarvarande uppvisningssoldaterna ger sverige PR i Afgahnistan medan Solna hemvärn försvarar storstockholm, Mälaren med kranskommuner.

Med regementena leker kommunerna nästan gratis skolor och bostäder och övningsfälten är numera rekreationsområden.

GRATTIS!
Man behöver inte vara pacifist för att inte ställa upp på krigshetsarnas floskler och propaganda för att bedriva krig i ett av världens fattigaste länder.
Jag tar mig friheten att inte tro på våra krigshetsande politikers och militärers ädla motiv när de försöker förklara varför det är nödvänditgt att Sverige deltar med stridande soldater i Afghanistan och menar i stället att de svenska soldaterna omedelbart bör tas hem.
Om samma politiker och militärer istället la ner lika mycket energi och kraft på att återupprätta den allmänna värnplikten vore mycket vunnet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM