TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det kunde vara rätt intressant att följa konflikten, om det inte vore för hotet med våld som kan bli resultatet i konflikten mellan muslimerna

och dom som försvara vår rätt till yttrandefrihet. Muslimerna säger att det inte kan ingå i yttrandefriheten att kränka en religion. Och i väst säger vi att muslimer inte skall lägga sig vår yttrandefrihet.

Samtidigt som vi själva börjar inskränka i vår yttrande frihet i kampen mot terrorismen, som anses vara ett hot mot demokratin och yttrande friheten.

 

Vi säger att yttrandefrihet är en hörnsten i vår demokarti och att vi skall bekämpa terrorismen med alla stående medel för att värna vår demokrati.

I kampen för vår demokrati skall vi registrera alla telefonsamtal. I kampen för demokrati och yttrandefrihet vill vissa grupper att polisen skall få fria händer att lyssna och registrera vad människor säger.

 

Jag tycker att vi är på väg in i en Orwells era. George Orwell skrev en bok som heter 1984 som skildras ett samhälle, där staten kontrollerar allt inklusive människor tankar. Boken skrevs på 40 talet och ansågs länge vara en kritik av Sovjetunionen. Men jag tycker allt mer jag känner igen vårt samhälle. När vi för skydda demokratin och yttrandefriheten hotar människor firhet med inskränka i yttrandefriheten vilket är är reslutatet om vi tillåter avslyssning av oskyldiga männsikor.

 

Kapitalimen är väl den verkligt stora terroristen som varje dag hotar alla arbetare med att sänka deras löner.2006-02-11, 14:39  Permalink


Det ligger en hel del i dina synpunkter. Läs artikel i dagens Aftonblad, som handlar om Thomas Boströms funderingar.Visst går det rysningar utefter ryggraden. Ett samhälle av sådan karaktär är minst sagt skrämmande. Vart är Sverige på väg?? Kan det verkligen ingå i bregrepppet Det gröna folkhemmet??? Inte för mig.
Hej Nils Erik
Jag tror att Bodström har goda intentioner och en ivrig vilja att komma tillrätta med hotbilder mot vårt samhälle, men jag håller med dig om att det är en oroande utveckling när hotet mot demokratin ska bekämpas med odemokratiska metoder och inskränkningar av de demokratiska rättigheterna. Det tror i alla fall jag är helt fel väg att gå. Ökad öppenhet borde vara svaret på hot mot öppenheten & ökad demokrati borde vara svaret på hotet mot demokratin.
Håller med dig tills de två sista raderna (Borde nog stå att det är kapitalismen som ser till att folk har jobb)

Bodström har tydligen fritt fram att "1984" blir verklighet. Får rekomendera http://www.stoppa-storebror.se/
Kapitalimsen ger dig inget utan ser till att tjäna pengar på ditt arbete. Kapitalimen hotar att att sänka din lön och göra dig arbetslös. Kapitalimsen skapar rädlsa hos människorna. Det är väl terror för arbetande människor att inte få uppsktting för sitt arbete.


Nya kommentarer kan ej göras för detta blogginlägg!Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM