TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Dom ( kristna socialdemokrater) tvingade medlemmarna ( socialdemokratiska medlemmar)
att rösta i kyrkovalet. Hörde jag en POSKare säga på Göteborgs Samfällda Kyrkofyllmäktige. Vad POSK, uttalas poosk med ett o-ljud och Frimodig kyrka har ont av att socialdemokraterna är aktiva i Svenska Kyrkan. Dom tycker inte sossar kan vara riktiga kristna. Och störs tydligen väldigt av att sossar lägger sin röst på sossari kyrkovalet
Dom tycker att kyrkan skall styras av dom människor som är aktiva i sin församling i kyrkan. Tänk vad många människor som man vill stänga ut från kyrkan med denna inställning. Man börjar med att sätta en gräns mellan dom som är i kyrkan och dom som inte är där. Vi och dom. Men jag undrar också vad man tänker sig för framtid för Svenska Kyrkan om man vill isolera sig från människor som inte är aktiva i kyrkan.
Alla människor är ju en del av skapelsen och måste få plats i Svenska Kyrkan. Men POSK och Fri modig kyrka säger att bara en del männikskor skall få vara med och bestämma över kyrkans framtid och inriktning, samma männikor som säger nej till vigsel för homosexuella och dom hänvisar till bibeln för sin inställning. Men det måste betyda att alla människor släpps inte in kyrkan eller har rätt att tro. Saknar dom den tiden då kyrkan kunde utlysa påbud och tvinga människor att leva efter kyrkans lagar.
Det är nu när tron är fri som Jesus skulle gillat svenska kyrkan.
Frågan är ju då vad vill POSK och Frimodig kyrka med Svenska Kyrkan om man vill stänga ut en stor grupp av Sveriges befolkning. Hur många kyrkor vill man lägga ner? För man kan ju inte säga nej till en massa människor och ändå behålla inflytandet, makten och pengarna. Och att heta Svenska Kyrkan förpliktar ju också att man representerar en stor del av svenska folket .
Men framför allt gud tänkte sig givetvis att kyrkan skulle vara en tröst och ett stöd för alla människor inte för en grupp som anser sig mer kristna än andra kristna. Gud är till människorna och inte tvärtom.


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM