TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Volontärer i Hemtjänsten. Visst kan det låta väldigt positiv med människor som lägger sin fritid på att hjälpa människor som har det svårt. Men det kan också vara ett smart drag från politiker som har upptäckt ett sätt att få gratis arbetskraft. Vilka krav kan man ställa på människor som gör ett arbete gratis. Hur kommer det att fungera mellan hemtjänstens avlönade personal, som jobbar i Hemtjänsten för att försörja sig och dom som använder sin fritid på att göra gratis arbete i Hemtjänsten.
Men jag undrar varför det är i Hemtjänsten som det dyker upp volontär jobb. Vad har den personen för utbildning som erbjuder gratis tjänster och vad ställer hemtjänsten för krav.


Frivilligverksamhet inom äldreomsorg bör nog regleras. Ett etiskt dilemma uppkommer när åldringen blir så glad över t.ex. rödakorsdamens uppmärksamhet och omsorg att åldringen vill ge bort sina tillgångar till henne. Hade rödakorsdamen eller hellre hennes organisation istället fått någon form av ersättning från kommunen hade kanske omsorgstagarna inte känt sig nödgade eller villiga att "belöna dem" på ovannämda sätt.

F.ö. anser jag inte att det är hemtjänsten som ska "ställa krav" det är omsorgstagaren!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM