TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sverige demokraterna har en enkel verklighetsuppfattning och den går ut på att alla problem i samhället är kopplade till invandrarna . På samma sätt har nyliberalerna hävdat att LAS är det stora problemet i samhället. Bara vi avskaffar LAS så kommer all att bli bra. I Göteborgs-Posten i lördags var det en artikel om Socialdemokraterna och Mona Sahlin och dom frågor som Göteborgs-Posten anser är Socialdemokraternas problem och att av dom frågorna tycker tydligen GP fortfarande LAS är, eftersom dom ondgör sig över att partiet tänker ändra i LAS. Vad jag undrar är om GP har lagt märke till hur alliansen bakvägen håller på att undergräva LAS. En stor fråga i LAS är turorningslistan, människor som arbetar länge hos en arbetsgivare skyddas mot uppsägning. Men i och med dom nya reglerna vid sjukskivnings så kommer många äldre människor att bli uppsagda på grund av sjukdom och vilken arbetsgivare kommer att anställa en gammal sjuk människa, när han kan välja en ung frisk.
Men det är också så att unga människor vill ha trygghet i arbetslivet även om det är många som påstar något annat. Alla dom här bonusarna tillfaller ju inte alla dom här arbetarna som anses vara trygghetsnarkomaner. Utan direktörer med en redan ofta hög lön.


Ingen gammal människa kan sägas upp på grund av sjukdom. Efter tre månader är försäkringskassa och arbetsgivare skyldiga att tillsammans med den sjukskrivne undersöka möjligheten att anpassa arbetsplatsen till den arbetsförmåga vederbörande har.

Om alla är överens om att det inte är lämpligt för den sjuke att efter tillfrisknandet komma tillbaka till samma arbetsplats kommer rehabilitering in i bilden för att hitta det bästa jobbet.

Du frågar vilken arbetsgivare som skulle anställa en gammal sjuk människa så beror detta givetvis på vilken ålder, vilken sjukdom och vilken kompetens. Och så finns ju Samhall för speciella fall.

Alla dessa bonusar skall du vara glad för. Om någon får en bonus på säg 1 million så går runt 50 procent i direkt skatt och plus runt 30 procent i arbetsgivaravgiften. Så runt 800.000 kronor går till kommun. landsting och stat - och sedan kommer momsen. Så alla som är beroende av skattefinansierat välstånd skall vara glada för dessa bonusar.

Om pengarna inte delats ut som bonus blir det vinst i bolaget och efter alla vinstdispositioner blir det i alla fall 28 procent till staten. På det som delas ut till aktieägarna blir det sedan 20 procent till staten men aldrig något till kommun och landsting.

Vilket tycker du är bäst för en gammal fattig människa???


Nils Erik Lindblom: Allians regeringen har gjort det möjligt för arbetsgivaren att säga upp sjuka människor. Jag vill ha en annan regering som gör det möjligt för mig att leva på min lön fram pensionsåldern och som ger mig förtidspension om jag blir så sjuk att jag inte klarar av att jobba.
Jag tycker det bästa för en fattig sjuk människa att vi får en socialdemokratisk regering som vill ta ansvar för en bra arbetsmarknad och ett allmänt välfärdsamhälle.
Per Kjellén, du har fel där, det är fullt möjligt att bli uppsagd för att man är sjuk. Numera om du efter 6mån inte kan återgå till heltid på din gamla arbetsplats så får man sin sjukpenning indragen om man FK anser att du kan jobba på något jobb som kan finnas på arbetsmarknaden (behöver inte ens finnas några jobb av den typen att söka i hela sverige). Får man sin sjukpenning indragen och inte kan gå tillbaka till jobbet så har då företaget rätt att säga upp dig för att du inte kommer o jobbar heltid. DU har ju trots allt arbetsförmåga enligt FK. Även om läkarna kan vara av helt annan uppfattning så är FKs ord lag.
Och inte att förglömma så kan arbetsgivaren göra en omorganisation så att den anställde blir övertalig.

Det är arbetsgivaren som anställer och avskedar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM